Main Content

Vardyho prestup do Arsenalu na spadnutie!

pondelok, 6. jún 2016 11:12 | Autor: Timotej Gašper

Vardyho prestup do Arsenalu na spadnutie!
Vardyho prestup do Arsenalu na spadnutie! | zdroj: © TASR

Hviezda uplynulej sezóny, Jamie Vardy, je podľa britských médií veľmi blízko k senzačnému letnému prestupu do tímu Arsena Wengera.

Táto správa portálu Goal.com zaskočila pravdepodobne každého fanúšika nielen Leicestru City. Prvé špekulácie sa síce objavili len pred pár dňami, no tento prestup by mohol nabrať veľmi rýchly spád, keďže podľa dostupných informácií chcú obidve strany doriešiť obchod ešte pred odletom anglického mužstva do Francúzska, kde sa Albion spolu s Vardym predstavia v základnej skupine EURA 2016 aj proti slovenským reprezentantom.

Mlčanie ale prelomil britský plátok The Guardian, ktorý vydal správu o tom, že Arsenal Londýn aktivoval Vardyho výkupnú klauzulu vo výške 20 miliónov eur a chystá sa vykonať rýchle rokovania o prestupe hviezdneho útočníka na Emirates Stadium.

„The Gunners“ už dlho hľadajú toho pravého hrotového útočníka, no zatiaľ si musia postačiť „len“ s robustným Olivierom Giroudom. Teraz to však vyzerá veľmi nádejne a práve Jamie Vardy by mohol naplniť túžby priaznivcov londýnskeho klubu. 29-ročný zakončovateľ dokázal v uplynulej sezóne nastrieľať v drese „The Foxes“ úžasných 24 gólov, čím výrazne pomohol svojmu klubu k historickému triumfu v Premier League.

Chceli ma keď nikto iný nechcel, teraz ich neopustím“. Aj takéto vyjadrenia vyšli z Vardyho úst pri otázkach o možnom letnom prestupe. V sobotu ale aj sám tréner Claudio Ranieri potvrdil, že Vardyho prestup visí na vlásku. Pre taliansky plátok Gazzetta dello Sport sa taliansky kouč vyjadril stručne a Vardyho špekulácie ohľadom prestupu do Arsenalu okomentoval len troma slovami: „Všetko je pravda!“

Podľa britských renomovaných médií by mal rodák zo Sheffieldu už v nedeľu podstúpiť lekársku prehliadku a v pondelok byť následne predstavený ako nová posila Arsenalu.