Main Content

Zámorie zrejme prekazí Rusom konečnú nomináciu pre Svetový pohár

štvrtok, 2. jún 2016 14:47 | Autor: Dávid Lech

Zámorie zrejme prekazí Rusom konečnú nomináciu pre Svetový pohár
Zámorie zrejme prekazí Rusom konečnú nomináciu pre Svetový pohár | zdroj: © TASR

Minulý týždeň zverejnili zástupcovia reprezentácii konečné nominácie na blížiaci sa hokejový Svetový pohár 2016. Rusko vyskladalo mimoriadne kvalitný a ambiciózny tím. Ich finálnu súpisku ale výrazne naštrbilo vedenie NHL, ktoré zrejme zasiahne do nominácie svojho najväčšieho konkurenta.

Tŕňom v oku predstaviteľov National Hockey League je totiž nominácia Vjačeslava Vojnova. Bývalý obranca Los Angeles Kings bol obvinený z domáceho násilia, odsedel si 90 dní vo väzení a po prepustení sa vrátil do Ruska, kde začal obliekať dres SKA Petrohrad.

26-ročného hráča môžu čakať za veľkou mlákou nepríjemnosti. USA totiž opustil bez povolenia a vedenie Los Angeles Kings ešte stále nestiahlo zastavenie hráčskej činnosti ruského hráča. Účasť rodáka z Čeľjabinsku v ruskom tíme na Svetovom pohári má paradoxne v rukách zámorie resp. vedenie zámorskej profiligy. „Samozrejme, spoločne s NHLPA budeme prehodnocovať hráčov status. Moje osobné predpoklady ale hovoria o tom, že Vojnov nie je spôsobilý hrať na Svetovom pohári,“ cituje espn.go.com slová viceprezidenta najlepšej hokejovej ligy sveta Billa Dalyho.

S jeho slovami ale nesúhlasí kouč ruského národného tímu Oleg Znarok: „Len my, teda náš trénerský štáb a ruský hokejový zväz, môžeme rozhodnúť o tom, kto pôjde hrať a kto nie. Svetový pohár je medzinárodný turnaj, nie je to len o NHL. Takže si nemyslím, že by sme mali túto otázku vôbec riešiť,“ uvádza slová ruského trénera thescore.com.

Web thehockeynews.com ale celému svetu objasnil situáciu ohľadom Vojnova, keď reprodukoval slová komisára NHL Garyho Bettmana. Ten dal jasne najavo, že turnaj spadá pod hlavičku NHL a NHLPA: „Vojnov bol suspendovaný ligou. Ruskej federácii bolo oznámené, že nie je spôsobilý hrať na Svetovom pohári. Jeho stav sa nezmenil!

Všetko tak nasvedčuje tomu, že ofenzívne ladený bek bude musieť ostať sledovať Svetový pohár doma v Rusku. V nominácii by ho mohol nahradiť Fjodor Ťjutin, Nikita Zadorov, Jevgenij Medvedev, Nikita Nesterov či Nikita Trjamkin, ktorí sa do nominácie ruskej zbornej pre septembrový turnaj nezmestili.