Main Content

Cleveland je konečne v plnej sile. Na Golden State si trúfa

utorok, 31. máj 2016 12:05 | Autor: De Fa

Cleveland je konečne v plnej sile. Na Golden State si trúfa
Cleveland je konečne v plnej sile. Na Golden State si trúfa | zdroj: © TASR

Tréner tímu Clevelandu Cavaliers – Tyronn Lue povedal, že osud jeho zverencov v nadchádzajúcom finále NBA bude viac záležať na tom, ako zvládnu prevedenie jeho pripravenej stratégie, ako na tom ako dopadne rozhodujúci zápas medzi Golden State Warriors a Oklahomou City Thunder, z ktorého vzíde ich súper (napokon postúpili Warriors pozn.red).

Určite je to len na nás. Samozrejme sú to dva silné celky. V Oklahome na nás čaká Westbrook a Durant, plus rôzni útočníci. Na druhej strane zas Curry, Draymond, Klay a opäť veľa ďalších hrozieb. Nieje dôležité proti komu nastúpime, ale to aby sme boli spoločne pripravení. Zahodiť za hlavu všetko ostatné a sústrediť sa na podstatné veci. Nebude to určite hrať veľkú rolu, ale je to naozaj viac o nás. Ak budeme spoločne ako tím na rovnakej strane a robiť veci správne, tak to bude v poriadku,“ povedal pre reportérov Tyronne Lue po tom, čo sa mu podarilo v šiestom zápase zdolať Toronto Raptors a postúpiť do Finále NBA.

Zaujímavosťou určite je to, že Cleveland Cavaliers sa stal prvým tímom v histórii NBA, ktorý sa dokázal prebojovať do Finále NBA dva krát za sebou s trénermi, ktorí boli nováčikovia.

Lue sa snažil vyhnúť priamej odpovedi na otázku novinárov, koho by chcel za súpera v blížiacom sa finále. „Chceme len víťaza. Ktokoľvek vyhrá. Sme pripravení na oboch súperov a po rozhodujúcom zápase konečne dostaneme šancu dozvedieť sa proti komu si zmeriame sily.

Ťažko z týchto vyjadrení vyčítať, koho by si Lue viac prial za súpera vo svojom prvom finále. Je taktiež veľmi ťažko určiť, ktorý súper by sa im viac hodil. Aj napriek tomu, že práve proti rozbehnutým Oklahoma City Thunder majú zo základnej časti priaznivejšiu bilanciu. Cleveland Cavaliers dokázali vyhrať oba zápasy. Doma v decembri minulého roka o štyri body (104-100) a vo februári v Chesapeake Arene dokonca o dvadsaťtri bodov. Avšak aj napriek tomu to nemusí byť pre Cavs ľahší súper, zvlášť po tom čo dokázali OKC poraziť San Antonio Spurs a tri krát zdolať Golden State Warriors. Zaujímavý by bol aj súboj James vs. Durant. Z tohto súboja vychádza King James ako jasný víťaz s bilanciou 13-3.

Naproti tomu, Cavs majú zo základnej časti úplne opačnú bilanciu s Golden State Warriors, proti ktorýým si finále napokon zahrajú. Úradujúci šampión ich dokázal dva krát zdolať. Prvá prehra prišla na súperovej palubovke, kde odohrali celkom vyrovnané stretnutie (89-83) a druhú zdrvujúcu porážku utrpeli na ich domácej palubovke (132-98).

Basketbalista Clevelandu Cavaliers J.R.Smith ešte v novembri minulého roka prehlásil, že dúfa že sa opäť stretnú vo Finále NBA s Golden State Warriors a budú mať šancu na reparát. „Nechcel by som nikoho iného, pretože chceme ďalšiu šancu, a poraziť tím, ktorý porazil nás. Myslím si, že to je najsladší pocit, aký môže byť.

Napriek všetkému, Cleveland opäť dostane šancu na to aby konečne získali titul šampióna pre svoje mesto. Šanca na titul je veľká, veď konečne je tím v záverečnej fáze pokope a v plnej sile. James-Love-Irving si zahrajú svoje prvé spoločné finále a veria, že ho aj bez zranení dohrajú.

Vieme, že musíme vyhrať ešte štyri zápasy. Chalani to veľmi dobre vedia. Posledný večer v Toronte sme si naozaj užili, bol to pre nás dôležitý večer. Dostať šancu opäť si zahrať po roku vo finále je veľká vec, takže nechceme zabudnúť na to čo sme vlastne dokázali. Avšak na ďalší deň si opäť uvedomujete, že musíte vyhrať ešte štyri zápasy na to aby ste dokončili svoju cestu.

Zdroj: ESPN