Main Content

Tím do 23 rokov bude veľmi silný. Pozrite si jeho nomináciu na Svetový pohár

sobota, 28. máj 2016 09:30 | Autor: Martin Gregor

Tím do 23 rokov bude veľmi silný. Pozrite si jeho nomináciu na Svetový pohár
Tím do 23 rokov bude veľmi silný. Pozrite si jeho nomináciu na Svetový pohár | zdroj: © TASR

Mužstvo zámorských mladíkov do 23 rokov (hráči Kanady a USA), ktoré bude vystupovať na Svetovom pohári pod názvom Tím Severnej Ameriky, určite nebude na blížiacom prestížnom turnaji len do počtu. Je plné hviezdnych mien.

Tréneri Stan Bowman a Peter Chiarelli oznámili zvyšných sedem mien, ktoré doplnia tím Severnej Ameriky na Svetovom pohári.

Zaujímavosťou je, že táto dvojica mala prednostné právo pri výbere hráčov pred Kanadou a Amerikou a tak Javorovým listom už dávnejšie vyfúkli Connora McDavida a teraz Američanom zobrali Austona Matthewsa, ktorý bude pravdepodobnou drafotovou jednotkou roku 2016.

Do útoku doplnili okrem spomínaného Matthewsa aj Marka Sheifeleho z Winnipegu, Jonathana Drouina z Tampy Bay a Ryana Nugenta-Hopkinsa z Edmontonu. Do obrany pribudli Shayne Gostibehere z Philadelphie, Colton Parayko zo St. Louis a Jacob Trouba z Winnipegu.

Nominácia Severnej Ameriky na Svetový pohár

Brankári

John Gibson (Anaheim, NHL), Connor Hellebuyck (Manitoba, AHL), Matt Murray (Pittsburgh, NHL).

Obráncovia:

Aaron Ekblad (Florida, NHL), Seth Jones, Ryan Murray (oba Columbus, NHL),Morgan Rielly (Toronto, NHL), Shayne Gostisbehere (Philadelphia, NHL),Colton Parayko (St. Louis, NHL), Jacob Trouba (Winnipeg, NHL).

Útočníci:

Connor McDavid (Edmonton, NHL), Jack Eichel (Buffalo, NHL), Nathan MacKinnon (Colorado, NHL), Sean Couturier (Philadelphia, NHL), Johnny Gaudreau, Sean Monahan (oba Calgary, NHL), Brandon Saad (Columbus, NHL), Dylan Larkin (Detroit, NHL), J.T. Miller (New York Rangers, NHL),Jonathan Drouin (Tampa Bay, NHL), Auston Matthews (ZSC Lions, Švýcarsko),Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton, NHL), Mark Scheifele (Winnipeg, NHL).