Main Content

Fíni uzavreli súpisku na Svetový pohár. Sú v nej aj mladé hviezdy

piatok, 27. máj 2016 12:05 | Autor: TASR

Fíni uzavreli súpisku na Svetový pohár. Sú v nej aj mladé hviezdy
Fíni uzavreli súpisku na Svetový pohár. Sú v nej aj mladé hviezdy | zdroj: © TASR

Praha 27. mája (TASR) - Sedem hokejistov pribudlo do kádra fínskej reprezentácie na Svetový pohár, ktorý sa v Toronte začne 17. septembra. Správu priniesla agentúra AP.

Jedným z nich je 18-ročný útočník Patrik Laine. Kandidát na prvú voľbu v drafte nováčikov zámorskej NHL (24. a 25. júna) dopomohol "Suomi" siedmimi gólmi a tuctom bodov k striebornému stupienku na nedávnych MS v Rusku, kde ho zvolili za najužitočnejšieho hráča turnaja.

Spolu s ním sa na SP predstaví Sebastian Aho. Dvojica sa podieľala na triumfe fínskej "dvadsiatky" na svetovom šampionáte juniorov 2016. Okrem nich sa k marcovej predbežnej 16-člennej nominácii pridali útočník Erik Haula, obrancovia Ville Pokka, Sami Lepistö, Jyrki Jokipakka a brankár Mikko Koskinen.

Útočníci

Sebastian Aho, Karpat (FIN); Aleksander Barkov, Florida Panthers; Joonas Donskoi, San Jose Sharks; Valtteri Filppula, Tampa Bay Lightning; Mikael Granlund, Minnesota Wild; Erik Haula, Minnesota Wild; Jussi Jokinen, Florida Panthers; Mikko Koivu, Minnesota Wild; Leo Komarov, Toronto Maple Leafs; Lauri Korpikoski, Edmonton Oilers; Patrik Laine, Tappara (FIN); Jori Lehtera, St. Louis Blues; Teuvo Teravainen, Chicago Blackhawks

Obrancovia

Jyrki Jokipakka, Calgary Flames; Sami Lepisto, Salavat Yulaev Ufa (KHL); Esa Lindell, Dallas Stars; Olli Maatta, Pittsburgh Penguins; Ville Pokka, Chicago Blackhawks; Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres; Sami Vatanen, Anaheim Ducks

Brankári

Mikko Koskinen, SKA St. Petersburg (KHL); Tuukka Rask, Boston Bruins; Pekka Rinne, Nashville Predators