Main Content

Ancelotti chystá v Bayerne výpredaj. Títo dvaja hráči by mali odísť ako prví

utorok, 17. máj 2016 14:35 | Autor: Timotej Gašper

Ancelotti chystá v Bayerne výpredaj. Títo dvaja hráči by mali odísť ako prví
Ancelotti chystá v Bayerne výpredaj. Títo dvaja hráči by mali odísť ako prví | zdroj: © TASR

Taliansky mág Carlo Ancelotti ešte ani nie je na lavičke Bayernu Mníchov, no už teraz nemeckými médiami kolujú správy, podľa ktorých je skoro jasné, ktoré mená v lete opustia Allianz Arenu.

Trénerská kariéra Carla začala v talianskej Reggiane, odkiaľ sa však vtedy ešte len 36 ročný tréner dostal rýchlo cez Parmu až do Juventusu Turín. Ancelottiho najväčšie roky slávy prišli v období rokov 2001-2009, kedy „Don Carlo“ viedol legendárne AC Miláno. Na San Sire nielen že trénoval skupinu superhviezd ako Cafú, Nesta, Seedorf, Inzaghi či Kaká, ale tiež dokázal vyhrať mnoho trofejí na čele s dvoma ziskami najcennejšej „ušatej trofeje“ v Lige majstrov.

Po odchode z Talianska trénoval Talian chvíľu Chelsea, PSG a naposledy stál za jubilejnou „La Décimou“ v Reale Madrid. Od mája 2015 bol však jeden z najlepších trénerov bez práce, no pár mesiacov dozadu, kedy už bolo jasné, že Pep Guardiola odchádza do Manchestru City, oficiálna stránka Bayernu Mníchov potvrdila podpis zmluvy s ostrieľaným 56-ročným koučom.

Ancelotti si už svoje prestupové sny začal dá sa povedať plniť. Dôkazom toho sú nedávne 35 miliónové nákupy Matsa Hummelsa a Renata Sanchesa. Taliansky tréner však musí aj niekoho predať. Samozrejme, čím širší káder, tým väčšia istota v novej sezóne, ale ani sám veľký Ancelotti by asi neutiahol enormný pretlak na jednom poste. Portál NurDerFcb.in prišiel nedávno s menným zoznamom, ktorý by mal opustiť „Die Rotten“ ako prvý.

Marocký robustný stopér Mehdi Benatia si aj cez kvalitné výkony v drese FCB podľa tamojších médií Benatia nesadol hneď s viacerými podmienkami v klube a preto by mal v lete nasledovať jeho prestup. Plátok NurDerFcb.in dokonca tvrdí, že Benatia mal odísť už v zime, no nečakane sa na dlhšiu dobu zranil Jerome Boateng, čo celú situáciu skomplikovalo. Marocký obranca je v tíme Bavorov od minulej sezóny, no už po dvoch rokoch si bude pravdepodobne hľadať nový klub.

Futbalový osud Holgerovi Badstuberovi vôbec nepraje a zas a znova je na dlhšej maródke. Guardiola mu stále veril natoľko, že aj napriek dlhému hernému výpadku mu po zotavení dával dostatok herných príležitostí. Je však otázne, ako sa k tejto otázke postaví Carlo Ancelotti. Podľa všetkého má pod talianskym trénerom začať v Mníchove nová éra veľkých úspechov, no vraj to má byť bez Badstubera. Dnes už 27 ročný odchovanec Bayernu Mníchov by mohol budúcu sezónu stráviť na hosťovaní v jednom z nemeckých klubov, alebo odísť do Anglicka, píše NurDerFcb.