Main Content

Jaromír Jágr sa vyjadril k možnosti svojej účasti na Svetovom pohári

utorok, 17. máj 2016 14:28 | Autor: Dávid Lech

Jaromír Jágr sa vyjadril k možnosti svojej účasti na Svetovom pohári
Jaromír Jágr sa vyjadril k možnosti svojej účasti na Svetovom pohári | zdroj: © TASR

Jaromír Jágr sa vlani na domácich MS v hokeji síce rozlúčil s reprezentačným dresom, no Česi verili, že svoje rozhodnutie zmení. Na tohtoročný šampionát necestoval, no v úvahu prichádza jeho účasť na Svetovom pohári. Legendárny hokejista sa vyjadril k svojej účasti na prestížnom turnaji.

Zatiaľ čo jeho krajania momentálne bojujú v Rusku a radia sa medzi najvážnejších ašpirantov na zisk zlatej medaily, Jaromír Jágr odpočíva po náročnej sezóne v drese Floridy Panthers a pripravuje sa na nový ročník. S vedením súčasného zamestnávateľa sa dohodol na ročnom predĺžení kontraktu, z čoho neskrýval radosť: „Môj agent vie, že to tam milujem, že to mám na Floride rád,“ povedal 44-ročný veterán.

Nová zmluva by mu mala vyniesť 4 milióny amerických dolárov. Ďalších 1,5 miliónov USD si môže zarobiť vďaka bonusom. Rodák z Kladna mal jasnú ambíciu ostať v perspektívnom tíme Panthers: „Bavili sme sa (s agentom pozn.) a povedal som mu, nech tú zmluvu dotiahne, že chcem ostať na Floride. Nechcem vo svojom veku nikam odchádzať. Asi by som musel, ak by ma na Floride nechceli... Vďaka Bohu, môj agent a organizácia sa dohodli. Nechcem čakať do 1. júla a zasa niekde začínať od začiatku,“ cituje slová tretieho najproduktívnejšieho hráča histórie NHL web nhlnews.cz.

Český hokejista napriek pokročilému veku nestráca chuť do hokeja: „Jediná vec, na ktorú myslím, je byť lepší než minulý rok a poučiť sa zo základnej časti aj z play-off. Musím sa uistiť, že budúci rok sa vrátim lepší a silnejší, než som bol tento rok. Rád hrám práve tu, páči sa mi celá organizácia, od prvého až po posledného chlapa. Mladí, talentovaní hráči, cítim, že tu máme šancu,“ okomentoval možnosti Floridy Panthers pre nadchádzajúci ročník 2016/2017.

Jágr si vo svojej kariére poťažkal dvakrát Stanley Cup a to hneď vo svojich prvých dvoch sezónach v NHL, keď sa zo zisku najcennejšej hokejovej trofeje radoval ako hráč Pittsburghu Penguins. Napriek tomu, že mnohým začínajúcim hokejistom v NHL by mohol byť pokojne aj otcom, hokej ho napriek 28-ročnej profesionálnej kariére neomrzel. „Tú hru stále milujem, čo je najdôležitejšia vec na tom, aby ste pokračovali. Pozitíva musíte brať rovnako ako negatíva,“ narážal na nie najvydarenejšie výkony v play-off. Gól vo vyraďovacej časti NHL totiž strelil naposledy v roku 2012.

S jedlom rastie chuť a nikoho neprekvapí, ak český hokejista vykorčuľuje na ľad aj v septembri na Svetovom pohári. Reprezentačnú kariéru síce ukončil, no pre nhlnews.cz svoju účasť nijak nevyvrátil. „Nechcem na to odpovedať. Najskôr sa chcem porozprávať s generálnym manažérom Martinom Ručinským. Myslím, že urobíme nejaké rozhodnutie. Času je na to dosť,“ odpovedal. Pravdou ale je, že veľa času na doplnenie súpisiek všetkým ôsmim účastníkom SP neostáva. Kádre všetkých tímov by mali byť skompletizované do 27. mája 2016.