Main Content

Analýza zápasu o bronz: Česko - Rusko

nedeľa, 15. máj 2011 12:33 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza zápasu o bronz: Česko - Rusko
Analýza zápasu o bronz: Česko - Rusko | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zápas o tretie miesto alebo ak chcete malé finále bude v podaní tímov, ktoré minulý rok bojovali o zlato. Česi aj Rusi sú po semifinále veľmi sklamaní, keďže sú si dobre vedomí toho, že mohli na tomto šampionáte dosiahnuť celkový triumf. Predposledný zápas majstrovstiev sveta v hokeji začína dnes od 16.15 v Orange Aréne.

Z tábora Česka

Český tím išiel do semifinálového zápasu so Švédskom ako favorit, no od prvej minúty bolo jasné, že papierové predpoklady pôjdu bokom a bojovať sa bude na ľade. Česi sa ujali vedenia, no smrteľné protiútoky Tre Konor dostali Severanov do finále.  Sklamanie z nevydareného zápasu neskrýval ani hviezdny Jaromír Jágr, ktorému to v tomto stretnutí moc nešlo. Českí hokejisti sa zhodli, že na neúspešné semifinále treba rýchlo zabudnúť a treba sa sústrediť na boj o bronz, keďže vidina medaily, aj keď nie zlatej, je  stále veľmi lákavá. Oporou tímu by mal byť opäť bránkar Atlanty Thrashers Ondřej Pavelec, ktorý vykryl viac než 40 švédskych striel, no ani to naším západným susedom nepomohlo k vytúženému postupu. 

Z tábora Ruska

Pre Rusko je semifinálové vypadnutie veľmi veľké sklamanie, ktoré len tak ľahko zverenci trénera Viačeslava Bykova neprehrýznu.  Objektívne však Zborná musela uznať, že Fíni ju prekorčuľovali a v rozhodujúcich momentoch boli lepším mužstvom. Rusi na čele s hviezdami ako Kovaľčuk, Ovečkin alebo Kygorodov musia na zápas s Fínskom rýchlo zabudnúť a pripraviť sa na Čechov, ktorí budú chcieť „Bykovcov“ zdolať na tomto turnaji aj po druhý raz. Rusi majú čo Čechom vracať, minulý rok ich porazili vo finále a počas týchto MS ich zdolali opäť, napriek tomu, že mužstvo posilnil aj hviezdny Alex Ovechkin. Práve tento kanonier Washingtonu Capitals neprežíva vôbec dobrý šampionát. Najlepší hráč posledných rokov v NHL nezaznamenal v doterajších štyroch stretnutiach ani jeden kanadský bod, čo u hráča tohto formátu musí byť veľmi frustrujúce.

Ako tipovať

Česi aj Rusi sú maximalisti, ktorí podvedome cítia, že ani bronz nevykompenzuje ich sklamanie z prehraného semifinále. Napriek tomu si myslíme, že Česi nájdu v sebe o kus viac odhodlania ako Rusi, ktorí v zostave akú majú na tomto šampionáte s ničím iným ako so zlatou medailou nepočítali. Okrem toho odohrali Česi s výnimkou zápasu so Švédskom vynikajúci šampionát a tak si medailu zaslúžia určite viac ako rozpačití Bykovovi zverenci.

Náš tip: víťazstvo Česka [ kurz 2,10 ]