Main Content

Kto nahradí Hummelsa?

štvrtok, 5. máj 2016 09:35 | Autor: Timotej Gašper

Kto nahradí Hummelsa?
Kto nahradí Hummelsa? | zdroj: © TASR

Jeden z najlepších svetových obrancov a kapitán Borussie Dortmund Mats Hummels oznámil svoj letný odchod zo Signal Iduna Parku. Do úvahy spadá hneď niekoľko kvalitných stopérov, ktorí by ho mohli nahradiť. Pre koho sa Tomas Tuchel rozhodne, je zatiaľ otázne.

27 ročný Hummels svojim odchodom spôsobí menší skrat v defenzíve BVB. Robustný stopér, ktorý je okrem skvelého hráča aj perfektný líder mužstva, zanechá v obrane dieru, ktorú musí tréner Tuchel vyplniť čo najskôr. Vybrali sme troch hráčov, ktorí by to mohli zvládnuť.

Niklas Sule

Obranca Hoffenheimu patrí k najväčším ligovým talentom, čo potvrdzuje aj počas tejto sezóny. Rodák z Frankfurtu vyniká svojou silovou stránkou, no dokáže aj vhodne vybehnúť a rozohrať loptu. Niki je v Nemecku už známou osobnosťou, veď už roky si naň brúsia zuby nemecké veľkokluby. Stále len 20 ročný obranca zatiaľ zotrváva v TSG 1899, za ktorý odohral už viac než 80 stretnutí. Suleho potenciál rastie príliš rýchlo nato, aby trávil roky v Hoffenheime, a preto by prestup do Dortmundu mohol mladíkovi pomôcť v kariérnom raste. No je otázne, ako by sa Niklas popasoval s rolou náhrady veľkého Matsa Hummelsa.

Fabian Schär

Tak ako každý jeden úspešný Švajčiar, aj Schar rozbehol svoju úspešnú kariéru v Bazileji. Pred rokom sa však rozhodol vyskúšať novú výzvu a prestúpil do Hoffenheimu. Minulú sezónu patril k najlepším obrancom švajčiarskej ligy, no počas tohto ročníka sú vzhľadom na klubovú formu slabšie aj Fabianove výkony. Napriek tomu 24 ročný rodák z Wilu stále skrýva veľký potenciál a vyniká kvalitným herným prehľadom, ktorý by už od budúceho leta mohol zúžitkovať napríklad aj v drese BVB. Fabian síce nemá toľko skúseností ako Hummels, no ak sa Švajčiar udrží v kondícií, môže byť minimálne kvalitnou posilou pre tím Tomasa Tuchela.

Matthias Ginter

Za tretiu potencionálnu náhradu by Dortmund nemusel platiť ani euro, keďže mladík je už druhú sezónu hráčom BVB. Člen zlatého kádru Nemecka z leta 2014 je napriek nízkemu veku herne vyzerlý a na ihrisku pôsobí veľmi skúseným dojmom. Aktuálne je však „Matze“ v obrannej hierarchii BVB až za Hummelsom, Sokratisom či Subotičom. Letný odchod prvého menovaného by však situáciu mohol výrazne zmeniť.