Main Content

Vedenie Dortmundu nebude vyjednávať o Hummelsovej cene

utorok, 3. máj 2016 14:31 | Autor: Timotej Gašper

Vedenie Dortmundu nebude vyjednávať o Hummelsovej cene
Vedenie Dortmundu nebude vyjednávať o Hummelsovej cene | zdroj: © TASR

Len pred pár dňami zastihla futbalový svet veľmi kuriózna správa, ktorej obsahom bolo oznámenie, že kapitán Borussie Dortmund, Mats Hummels, požiadal BVB o prestup do Bayernu. Teraz sa však situácia mierne zamotáva kvôli prestupovej cene, tvrdí britský Daily Mail.

Mats Julian Hummels sa narodil v roku 1988 a už v siedmych rokoch sa stal súčasťou akadémie známeho Bayernu Mníchov. V mládežníckych tímoch bavorského giganta predvádzal Mats slušné výkony, ktoré ho postupne posúvali cez všetky vekové kategórie až do prvého tímu, kde sa ale šikovný stopér neuchytil a tak odišiel na polročné hosťovanie do Borussie Dortmund. V júli 2009 sa vtedy 21 ročný Hummels rozhodol natrvalo prestúpiť do BVB a opustiť štruktúry Bayernu po dlhých 14 rokoch.

V Signal Iduna Parku sa z neho postupne stal prvotriedny obranca, ktorý bol súčasťou veľkých úspechov klubu. Káder BVB sa ale po zisku dvoch domácich titulov a jedného pohára DFB pomaly rozpadal. Skvelé výkony priniesli lákavé ponuky Mariovi Gotzemu či Robertovi Lewandowskemu, ktorí nabrali smer Mníchov. Počas minuloročnej sezóny hrôzy pre Dortmund sa vo veľkom špekulovalo, že kvôli zlej forme klubu a možnej neúčasti v pohárovej Európe odíde Hummels ako prvý. Kapitán však ostal svojej lodi verný až do minulého týždňa.

Obranca Borussie Dortmund, Mats Hummels, oznámil, že v lete chce opustiť náš klub a pripojiť sa k Bayernu Mníchov.“ Tento oznam na oficiálnej facebookovej stránke BVB zarazil takmer každého bez ohľadu nato, či je alebo nie je fanúšikom tímu Tomasa Tuchela.

Teraz je celá táto kauza na stole, no vedenie Dortmundu vydalo o Hummelsovej budúcnosti jasné vyhlásenie: „Mats je stále hráčom nášho klubu a on sa sám vyjadril, že nikomu nechodil klopať na dvere. Záujem je však aj zo strany Bayernu a teda sme stanovili cenu, ktorá nebude za žiadnych okolností menená. Buď sa vedenie FC Bayern s touto požiadavkou stotožní alebo nebude z tohto obchodu nič.“

Vyhlásenie generálneho riaditeľa Borussie, Hansa-Joachima Watzkeho, dalo možno malej časti fanúšikov BVB nádej, no samotný hráč je od minulého týždňa, kedy oznámil svoj odchod, braný za ďalšieho z „judášov“ a už bude takmer nemožné udržať si priazeň fanatikov zo Signal Iduna Parku.

Najprv Gotze, potom Lewandowski a nakoniec pravdepodobne Hummels. Táto tvrdá rana pre „žlto-čiernych“ sa bude hojiť ťažko. Aj keď Watzke neuviedol požadovanú sumu, vzhľadom na Hummelsovu formu a trhovú cenu sa prestupová čiastka 27 ročného Nemca odhaduje na niečo vyše 40 miliónov eur.