Main Content

Bondra vidí v tíme Európy ďalšieho Slováka. Nie je to Gáborík

pondelok, 2. máj 2016 11:27 | Autor: Martin Gregor

Bondra vidí v tíme Európy ďalšieho Slováka. Nie je to Gáborík
Bondra vidí v tíme Európy ďalšieho Slováka. Nie je to Gáborík | zdroj: © TASR

Peter Bondra, ktorý je jedným zo skautov tímu Európy pred blížiacim sa Svetovým pohárom, naznačil, že do mužstvá, ktoré jeho tím skladá, by mohli pribudnúť ešte ďalší Slováci.


Kým v zámorí sa všeobecne očakáva, že generálny manažér tímu Európy Miroslav Šatan doplní na súpisku Mariána Gáboríka z Los Angeles Kings, skaut tímu Peter Bondra dáva šancu aj ďalšiemu Slovákovi – Richardovi Pánikovi.

,,Wow! Naozaj som nečakal, že bude hrať tak výborne. Je mi ľúto, že Chicago vypadlo, ale Richard dominoval individuálne, vyhrával svoje súboje a v každom zápase predviedol dobré veci,“ chválil Bondra výkon svojho krajana v 1. kole play-off NHL pre slovenskú verziu stránky NHL.com.

Bondra priznal, že Pánik preto figuruje v jeho hľadáčiku pre Svetový pohár. ,,Smerom k World Cupu sa mi okrem Pánika páčili aj výkony nemeckého gólmana Islanders Thomasa Greissa. Budeme o nich hovoriť. Pre Team Europe sme dali dohromady 16 hráčov, ale ešte máme čas do 1. júla, aby sme dotvorili záverečný káder,“ prezradil.

Autor zlatého slovenského gólu z roku 2002 taktiež tipoval, že do záverečných bojov o Stanley Cup podľa neho postúpia Tampa Bay, Washington Capitals, Dallas Stars a San Jose Sharks.