Main Content

O Hummelsa sa pobijú anglické veľkokluby. Priznal, že by chcel skúsiť aj inú ligu

streda, 20. apríl 2016 12:15 | Autor: Timotej Gašper

O Hummelsa sa pobijú anglické veľkokluby. Priznal, že by chcel skúsiť aj inú ligu
O Hummelsa sa pobijú anglické veľkokluby. Priznal, že by chcel skúsiť aj inú ligu | zdroj: © TASR

Pred rokom bol nemecký obranca už jednou nohou v Manchestri United, no napokon sa rozhodol pre zotrvanie v BVB. Teraz je však hviezda Dortmundu opäť terčom viacerých špekulácií a nemecké médiá prišli so správou, podľa ktorej oň bojuje viacero anglických gigantov.

Líder obrany Borussie Dortmund aj nemeckého národného tímu prežije vyzerá to veľmi rušné leto. Odchovanec Bayernu Mníchov prestúpil do Vestfálskej metropoly v roku 2009 a počas pár sezón pod taktovkou Jurgena Kloppa sa vypracoval medzi najlepších stopérov súčastnosti. Hummels mal Dortmund opustiť presne pred rokom, keď BVB zažívalo dlhodobý herný úpadok. Správny kapitán však svoj mančaft neopustil a ostal s nádejou do novej sezóny.

27 ročný obranca však ešte stále nepodpísal nový kontrakt a ten aktuálny mu vyprší už v lete 2017. V nedávnom rozhovore pre plátok Bild, ktorý cituje 90min.com, sa víťaz Majstrovstiev sveta vyjadril o svojej budúcnosti: „Nemusím prestupovať okamžite a nasilu, no určite chcem prijať novú a veľkú výzvu! Ak by som náhodou teraz podpísal nový dlhodobý kontrakt, vypršal by v mojich 31 alebo 32 rokoch a keďže plánujem hrať aspoň do veku 38 rokov, nevidím v tom žiaden problém.“

Mats Hummels odohral len nedávno v drese BVB jubilejné tri stovky duelov. „Samozrejme chcem hrať v kariére aj iný druh futbalu, spoznať novú ligu a byť súčasťou niečoho veľkého, tiež by som rád vyhral nejaké trofeje.“

O Hummelsa sa aktívne zaujímala aj Barcelona, ktorej by sa medzi Piquého a Mascherana hodila čerstvá silná konkurencia. Teraz sa však čaká na ponuky Manchestru United a Arsenalu. Oba kluby majú v defenzívnych radoch istý deficit, ktorý by do novej sezóny určite chceli odstrániť. Mats je typ obrancu, ktorého by chcel získať každý, no zatiaľ je otázne, či si nemecký stopér zvolí letný odchod do kádru anglických gigantov, alebo podpíše novú zmluvu v Dortmunde a naďalej bude hrdo nosiť kapitánsku pásku.