Main Content

Van Gaal sa vyjadril k Schweinsteigrovým zdravotným problémom

sobota, 16. apríl 2016 14:05 | Autor: TASR

Van Gaal sa vyjadril k Schweinsteigrovým zdravotným problémom
Van Gaal sa vyjadril k Schweinsteigrovým zdravotným problémom | zdroj: © TASR

Londýn 15. apríla (TASR) - Nemecký futbalista Bastian Schweinsteiger s najväčšou pravdepodobnosťou nestihne záver tejto sezóny Premier League, na záverečnom turnaji EURO 2016 by však mohol hrať. Uviedol to kouč Manchestru United Louis van Gaal na piatkovej tlačovej konferencii pred duelom proti poslednej Aston Ville.

Schweinsteiger sa aj v prebiehajúcom ročníku zdravotne trápi. Krátko po návrate pre dlhodobé zranenie si na tréningu nemeckej reprezentácie opäť privodil zranenie kolena a jeho štart na kontinentálnom šampionáte zostal ohrozený. "Nemyslím si, že v tejto sezóne za nás ešte bude hrať. Pripravený bude až na tú nasledujúcu, no možno stihne EURO. Neviem to predpovedať. Je to možné a bolo by v náš prospech, ak by na turnaji hral. Aspoň by naskočil do prípravy na sezónu dobre rozohraný," citovala Van Gaala agentúra DPA.

Nemecký tréner Joachim Löw odmietol fakt, že by sa Schweinsteiger nestihol zotaviť. Predbežnú nomináciu "Nationalelf" do Francúzska zverejní 17. mája, do konca mesiaca musí následne 23-člennú súpisku uzavrieť. Nemci si v rámci prípravy na EURO zmerajú sily aj so Slovákmi, v nedeľu 29. mája ich privítajú v Augsburgu.