Main Content

Manchester City pripravuje pre Aubameyanga rozprávkovú čiastku

nedeľa, 10. apríl 2016 14:10 | Autor: Jakub Vaverka

Manchester City pripravuje pre Aubameyanga rozprávkovú čiastku
Manchester City pripravuje pre Aubameyanga rozprávkovú čiastku | zdroj: © TASR

Po konci prebiehajúceho ročníka sa trénerom anglického Manchestru City stane Pep Guardiola, ktorý má už teraz jasnú predstavu o tom, ktorých futbalistov by chcel na Etihad Stadium priviesť. Jedným z nich je Pierre- Emerick Aubameyang.

Francúzsky portál Le10sport.com prišiel s informáciou, podľa ktorej je pre španielskeho trénera Pepa Guardiolu príchod gabonského reprezentanta jednou z priorít počas letného prestupového obdobia. Pierre- Emerick Aubameyang momentálne oblieka dres Borussie Dortmund, v ktorej drese sa v aktuálnej sezóne podpísal pod 36 presných zásahov a 11 gólových asistencií. „Auba“ zažíva najlepšiu sezónu v kariére a záujem o jeho služby rapídne stúpa.

Už v januári mal o oporu BVB obrovský interes Real Madrid, no Borussia Dortmund odmietla svojho ťahúňa predať. Aubameyang má iba 26 rokov a jeho najväčšou zbraňou je závratná rýchlosť, Guardiola ktorý momentálne trénuje Bayern Mníchov, ho podrobne pozná zo vzájomných zápasov v Bundeslige, a teda presne vie, čo sa v ňom skrýva.

Francúzski novinári tvrdia, že reprezentant Gabonu by mohol Manchester City stáť až 78 miliónov libier, čo predstavuje 96,6 milióna eur. Aubameyang by sa razom zaradil medzi najdrahších futbalistov histórie. Tieto informácie potvrdzuje anglický denník Daily Star. Borussia Dortmund by pravdepodobne tak astronomickú čiastku neodmietla.

Bývalá hviezda francúzskeho AS Saint- Etienne má v Signal Iduna Parku kontrakt do leta 2020, táto zmluva bola definitívne dotiahnutá iba minulý rok. Odchod Aubameyanga by teda rozhodne lacný nebol, vyššie spomínaný Real Madrid mal ponúkať 70 miliónov eur, ponuku zvažoval aj anglický celok Manchester United. Jednou z možností údajne je, že ako súčasť prestupu by do Dortmundu putoval aktuálny útočník Man City Wilfried Bony, ktorý nedostáva príliš veľa príležitostí.