Main Content

Arturo Vidal je pod drobnohľadom londýnskej Chelsea

sobota, 9. apríl 2016 10:23 | Autor: Jakub Vaverka

Arturo Vidal je pod drobnohľadom londýnskej Chelsea
Arturo Vidal je pod drobnohľadom londýnskej Chelsea | zdroj: © TASR

V budúcej sezóne preberie londýnsku Chelsea taliansky kormidelník Antonio Conte, ktorý by rád získal svojho-ex zverenca Artura Vidala. Obaja zažili úspešné spoločné pôsobenie v turínskom Juventuse.

V pondelok bolo oficiálne potvrdené, že po Euro 2016 sa stane trénerom dosluhujúceho anglického šampióna Chelsea Antonio Conte. Taliansky tréner naposledy na klubovej úrovni trénoval turínsky Juventus, s ktorým sa trikrát v rade stal šampiónom Serie A. Počas tohto pôsobenia bol jednou z najväčších opôr Starej Dámy čilský reprezentant Arturo Vidal, ktorý má s Contem dodnes vynikajúce vzťahy.

Španielsky portál zameraný na prestupy a špekulácie Fichajes.net informuje, že Vidal sa momentálne nachádza v hľadáčiku londýnskej Chelsea, ktorá chce vystužiť počas budúceho leta svoju záložnú radu. Vidal aktuálne oblieka dres nemeckého šampióna Bayernu Mníchov. Bavori kúpili Artura len počas minulého letného prestupového obdobia, keď Juventusu zaplatili 35 miliónov eur.

Očakáva sa, že ak by čilský bojovník zo stredu poľa po sezóne prestúpil do Chelsea, The Blues by si na jeho kúpu museli pripraviť čiastku atakujúcu 40 až 50 miliónov eur. Bayern totiž svojich hráčov nepredáva často a nepredáva lacno. Londýnčania sa spoliehajú na to, že by im mohol napomôcť  hráčov výborný vzťah s koučom Antoniom Contem.

Vidal kedysi vyhlásil, že ak by išiel do vojny, zobral by so sebou Conteho. Čiľan sa stal jedným zo symbolov turínskeho úspechu posledných rokov, rovnako ako Conte. Od prípadného obnovenia ich spolupráce si Chelsea sľubuje naozaj veľa. Bude záležať aj od toho, aké plány bude mať s Vidalom budúci tréner Bayernu Carlo Ancelotti, ktorý mužstvo z Allianz Areny preberie po konci aktuálnej sezóny.