Main Content

Bayern Mníchov si vyhliadol anglického reprezentanta

piatok, 8. apríl 2016 10:51 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov si vyhliadol anglického reprezentanta
Bayern Mníchov si vyhliadol anglického reprezentanta | zdroj: © TASR

Nemecký plátok Bild prišiel vo štvrtok so správou, podľa ktorej sa zrak skautov Bayernu uprel na talentovaného mladíka z Anglicka, ktorý oblieka dres Tottenhamu Hotspur a prežíva famóznu sezónu.

Eric Dier bol od mladého veku členom lisabonského Sportingu, no v roku 2014 prestúpil za päť miliónov eur do londýnskeho Tottehnamu. Vtedy ešte tínedžer vynikal svojou defenzívnou univerzálnosťou, ktorú ovládala ako málokto.

Tréner „Kohútov“, Mauricio Pochettino, spravil počas predsezónnej prípravy z vychovaného stopéra, respektíve pravého beka, kvalitný defenzívny štít. Dier figuruje v základnej zostave Spurs až na malé výnimky stále, začo sa trénerovi a klubu odvďačuje perfektnými výkonmi. Anglický reprezentant odohral počas tohto ročníka už 45 duelov, počas ktorých prispel aj štyrmi gólmi.

Dvadsaťdva ročný hráč „Albionu“ tak aktívne prispieva k famóznej forme svojho klubu, ktorý sa stále bije o titul. Jeden z objavov sezóny však chce podpísať nemecký veľkoklub.

Denník Bild.de, ktorý cituje 101greatgoals.com tvrdí, že Bavori si výkony mladého Diera mohli pozrieť ako počas Európskej ligy, keď hral Tottenham na pôde BVB, tak na medzinárodnom zápase Anglicko-Nemecko, kde Dier aj skóroval.

Bayernu vraj Dier pripomína maestra Xabiho Alonsa, hlavne kvôli schopnosti skvele tvoriť hru aj z pozície stopéra či defenzívneho záložníka. A keďže bývalý hráč Liverpoolu či Realu Madrid má pokročilý futbalový vek, vhodnou náhradou by určite bol Eric Dier.

Angličan má však kontrakt so Spurs až do roku 2020, no vyše 25 miliónov by Kohútov mohlo presvedčiť.