Main Content

Najlepší hráči doterajšieho priebehu šampionátu

utorok, 10. máj 2011 16:02 | Autor: Jakub Vaverka

Najlepší hráči doterajšieho priebehu šampionátu
Najlepší hráči doterajšieho priebehu šampionátu | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Majstrovstvá sveta na Slovensku sa pomaličky blížia k cieľovej rovinke. Máme za sebou boje v základných a osemfinálových skupinách a poznáme aj mená zostupujúcich. Hoci sa najviac preberajú výkony nášho tímu my sme sa zamerali na doterajšiu top formáciu turnaja. Pri výbere hráčov sme sa sústredili nielen na individuálne štatistiky, ale aj na prínos hráča pre tím.

ALL STARS doterajšieho priebehu MS podľa Sport7.sk

Fasth

Nikulin    -    Pietrangelo

Jágr    -    Tavares    -    Holtet


Viktor Fasth (Švédsko)
– Nadnesene sa dá povedať, že po tomto švédskom brankárovi pred šampionátom ani pes neštekol a aj keď bol v domácej Elitserien známy, širší hokejový svet v podstate vôbec netušil o koho ide. To je už ale minulosťou. Tento sympatický mladík kryje švédsku bránku ako oko v hlave a aj útočníci svetového formátu z neho idú zošalieť. Napríklad v zápase základnej skupiny C si na ňom vylámali zuby hráči USA, ktorí s Tre Kronor prehrali 2-6. Vtedy však vôbec netušili, že budú doteraz jediným celkom, ktorý dokázal Fastha prekonať. Viktor totiž vychytal v ďalších troch zápasoch, v ktorých nastúpil shotout, postupne proti Rakúsku, Francúzsku a Švajčiarsku.  Fasth je lídrom šampionátu v percentuálnej úspešnosti zákrokov s neuveriteľným číslom 98,26%.

Iľja Nikulin (Rusko) - Tento ofenzívny obranca je na prvý pohľad nenápadnou súčasťou Bykovho tímu, no kto ho prehliadne robí veľkú chybu. Rodák z Moskvy odvádza v obrane  „Zbornej“ obrovské penzum čiernej práce, ale nezabúda ani na útočenie. Presvedčiť sa o tom mohli naši hokejisti, ktorým Iľja vsietil hneď dva góly, pričom jeho druhý presný zásah pripomínal chirurgicky presnú strelu, ktorá vymietla roh Halákovej bránky. Nikulin je navyše slušný hráč, ktorý na trestnú lavicu na rozdiel od svojho kolegu Arťukina až tak často nechodí.

Alex Pietrangelo (Kanada) – Pietrangelo je jeden zo základných pilierov obrany Javorových listov. Napriek svojmu mladému veku (21) pôsobí obranca St. Louis Blues na ľade mimoriadne sebaistým dojmom. Okrem výbornej defenzívnej činnosti badateľne prispieva aj smerom dopredu. V doterajšom priebehu turnaja nazbieral 4 body za dva góly a dve asistencie.



Jaromír Jágr (Česko) - 
Hoci legendárny „Jarda“ nedáva jeden gól za druhým a ani neláme štatistické rekordy stále je pre českú reprezentáciu nenahraditeľným mužom. Na ľade korčuľuje s obrovskou ľahkosťou, nerobí mu problém pomáhať defenzíve, v útoku je od puku neodstaviteľný. K tomu treba pripísať jeho čertovský zmysel pre načasovanie a presnú strelu. Jágr mohol skórovať aj v dueli  so Slovenskom, no puk po jeho šikovnej strele prekĺzol Halákovi pomedzi betóny, prešiel po bránkovej čiare a od tyčky sa odrazil von. Vo štvrťfinále bude tento český svetobežník patriť k najdôležitejším hráčom výberu trénera Hadamczika.

John Tavares ( Kanada) -
Jednotka minuloročného draftu NHL a hráč New Yorku Islanders John Tavares patrí na MS v Bratislave a Košiciach k jednému z ťahúňov  Javorových listov. Jeden z najmladších hráčov vo výbere trénera Hitchkocka korčuľuje po  ľade akoby sa na ňom narodil. Súperov prechádza s veľkou jednoduchosťou a nemá problém ani so súkaním gólov. Na šampionáte má zatiaľ bilanciu úctyhodných deväť bodov za  päť gólov a štyri asistencie.

Marius Holtet ( Nórsko)
- Najväčšie prekvapenie nášho All-star tímu sme si nechali na koniec. Útočník švédskeho tímu  Färjestads BK patrí rovnako ako jeho tím k najmilším prekvapeniam šampionátu . Na svojom konte má aktuálne osem bodov za šesť bodov a dve asistencie. Bodovo explodoval  v zápase proti Francúzsku, keď konto brankára Christobala Hueta zaťažil štyrmi gólmi, čím poslal Nórsko do štvrťfinále. Tam Nóri narazia na Fínsko s túžbou predĺžiť ich “slovenskú” rozprávku.