Main Content

Mario Goméz je vo forme, vráti sa do Nemecka? Takéto má možnosti...

štvrtok, 31. marec 2016 10:56 | Autor: Timotej Gašper

Mario Goméz
Mario Goméz | zdroj: © TASR

Keď v roku 2013 opustil Bayern Mníchov, akoby sa po ňom zľahla zem. Po neúspešnom čase vo Fiorentine si ale Mario Goméz aktuálne užíva sezónu v Turecku, kde dokazuje, že ešte ani zďaleka nepatrí do starého železa.

Časy keď bol zdatný útočník hviezdou svetového formátu sú dávno preč. Nemecký reprezentant však ani v tridsiatich rokoch neskladá zbrane. Bývalý zakončovateľ Stuttgartu alebo Bayernu Mníchov sa na blízkom východe teší skvelej forme a to samozrejme neušlo trénerovi nemeckej reprezentácie, Joachimovi Lowovi, ktorý Goméza po sérií zranení povolal znova do národného výberu.

Rodák z Riedlingenu sa už v mladom veku dostal do akadémie známeho nemeckého celku VfB Stuttgart, kde sa počas svojho účinkovania v A-tíme stal klubovou legendou. Za „Švábov“ odohral 156 zápasov, počas ktorých sa podieľal na 111 góloch. V roku 2009 však prišla ponuka Bayernu a Nemec so španielskymi koreňmi neváhal. Počas štyroch rokov v Allianz Aréne zanechal „SuperMario“ taktiež výraznú stopu, ktorú dokazuje 113 gólov v 174 zápasoch.

Po bavorskej raketovej sezóne 12/13 však museli nastať s príchodom nového trénera aj zmeny v kádri a medzi prvými hlavami padla tá Gomézova. Maria zlákala talianska Fiorentina, no v drese „Fialiek“ to nemeckému útočníkovi proste nesvedčilo, za čo hovorí aj chabá štatistika- 14 gólov v 47 dueloch.

V lete minulého roka teda musela nastať opäť zmena a Mario sa s posledným pokusom reštartovať kariéru vybral na dvojročné hosťovanie do Turecka. V bielo-čiernom drese Besiktasu Istanbul mu to však ide ako po masle. S 19 gólmi je najlepším strelcom tureckej Super Lig a jeho klub je na prvom mieste tabuľky.

Perfektná forma 30-ročného Goméza samozrejme zaujala nejeden veľkoklub, ktorého zástupcovia Maria úpenlivo sledujú a zvažujú jeho letný nákup v prípade, že sa Fiorentina vzdá jeho práv. Medzi najhorúcejších záujemcov patria:

Bayer 04 Leverkusen

Farmaceutický celok sa podľa nemeckých médií zapojil bo boja o Goméza ako prvý. Chicharito má tiež skvelú formu no jeho meno je skloňované s viacerými klubmi. Stefan Kiessling nie je zasa najmladší a za neustálej ambície Bayeru vystupovať v Lige majstrov klub potrebuje útočnú istotu. A čo by sa stalo vtedy, keby sa v hernom štýle 4-4-2 stretla na hrote technika Javiera Hernandéza a chladnokrvnosť Maria Goméza? Hráč triedy ako Goméz a dostupný len za niečo vyše 10 miliónov eur sa nenaskytne tak často, či ale „04“ výrazne zaujmú aj Goméza, ostáva otázne.

VfL Wolfsburg

Ciele a forma klubu sa v tejto sezóne síce mierne rozchádzajú, no i to môže byť pre Goméza lákadlo. Vlci stále tuho bojujú v Lige majstrov, kde by sa radi predstavili aj o rok. Aj keď je ofenzíva klubu z mesta Volkswagenu dostatočne široká, ani jeden z hrotových útočníkov nespĺňa stanovené požiadavky. Vysoký Bas Dost hľadá formu spred roka, Max Kruse síce strieľa góly, no nedokáže naviazať na dlhšiu streleckú šnúru a Lord Bendtner je v tomto ročníku stelesnením morálnej podpory klubu. Opäť platí, že cena by pre Vlkov mala byť almužna, pretože kto dokáže zaplatiť viac ako 30 miliónov eur za Schürrleho alebo Draxlera, nemôže mať problém s dvanástimi miliónmi za Goméza.

Borussia Dortmund

V lete sa čoraz viac očakáva odchod Pierra-Emericka Aubameyanga, preto sa vedenie BVB musí po alternatíve rozhliadať čím skôr. „Auba“ je všeobecne spojovaný s klubmi ako Barcelona, Real Madrid či Manchester United, ktoré budú podľa ostrovných médií pripravené ponúknuť astronomické čiastky. V prípade, že „Spider-Man“ nakoniec dopletie svoju dortmundskú pavučinu, bude nákupná cena 12 miliónov eur pre Borussiu malým pohladením na duši.

Robustný zakončovateľ sa v posledných rokoch stal náchylný na zranenia každého typu, no treba veriť, že ak ho maródka obíde, už v lete ho môžeme opäť vidieť na nemeckých trávnikoch.