Main Content

Ohlasy dánskych médií: Slováci robili z nášho brankára superhrdinu

pondelok, 9. máj 2011 15:21 | Autor: Sport7 sk

Ohlasy dánskych médií na pondelňajšie bratislavské stretnutie Slovensko - Dánsko (4:1) na hokejových MS nájdete v tomto článku.

Ekstra Bladet: "Dáni bez šance. Slováci hrali o česť pred vlastným publikom, ktoré ich dotlačilo k zaslúženému víťazstvu. Určité pochybnosti o ňom panovali azda len v úvodných desiatich minútach. Hostitelia napriek obrovskému sklamaniu z predčasného konca na tomto šampionáte pristúpili k svojmu rozlúčkovému vystúpeniu zodpovedne a dočkali sa satisfakcie za ponižujúcu prehru 0:6 spred roka. Naši dnes vyznievali ako turisti čakajúci v posledný deň dovolenky na lietadlo."

Jyllands-Posten: "Prehra na cestu domov. Koľko slovenských hráčov je potrebných na strelenie gólu? Odpoveď mala byť jednoduchá a výsledok z nášho pohľadu oveľa škaredší, ale pri efektivite tímu, ktorému dnes Dáni čelili, bolo všetko inak. Po druhej tretine bol pomer striel 19:4, prehrávali sme však iba 1:2, keď domáci zahodili nevídaný počet šanci a naši cestou do kabíny pred záverečnou časťou museli ďakovať vyšším silám. Slovenské superhviezdy robili z brankára Patricka Galbraitha hrdinu. Pondelňajší neúspech nemôže vymazať dobrý dojem, ktorý naše mužstvo zanechalo na tomto šampionáte."

Politiken: "Dnes prehra, celkovo úspech. Posledná príležitosť na návrat do zápasu so Slovákmi sa rozplynula, keď sme nevyužili dlhú početnú prevahu aj o dvoch hráčov. Namiesto toho nám Richard Zedník dal gól na napokon konečných 4:1."