Main Content

Analýza MS v hokeji: Pondeľňajší program (XI.)

pondelok, 9. máj 2011 13:46 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza MS v hokeji: Pondeľňajší program (XI.)
Analýza MS v hokeji: Pondeľňajší program (XI.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Poobede a večer sa odohrajú zvyšné štyri zápasy v osemfinálových skupinách E a F. Výsledky týchto stretnutí rozhodnú o definitívnom zložení štvrťfinálových dvojíc, ktoré budú žiaľ už bez slovenskej účasti. Prinášame vám analýzu k týmto stretnutiam.

Fínsko - Rusko, 16.15

Fíni sa už o štvrťfinále strachovať nemusia, pretože po víťazstve Slovenskom majú pred nad našimi chlapcami už nezmazateľný šesťbodový náskok. Ohroziť ich nemôžu ani Dáni, keďže v prospech Suomi hovorí víťazný vzájomný zápas. Rusko bude chcieť vyhrať v riadnom hracom čase, aby do štvrťfinále išlo z čo najlepšej pozície. Po včerajšom dueli “zbornej“ s Českom sa najviac hovorilo o tvrdej, v niektorých chvíľach až surovej a zákernej hre dobre stavaného obrancu Jevgenija Arťukina. Tréner Severanov Juka Jalonen určite upozorní svojich zverencov, aby si v súbojoch s týmto „tankom“ dávali veľký pozor. Oba tímy už majú štvrťfinále isté, takže sa dá čakať pekný otvorený hokej z oboch strán.

Očakávať sa dá veľmi zaujímavý a vyrovnaný hokej, v ktorom rozhodnú maličkosti. My si myslíme, že za dlhší koniec povrazu budú ťahať Rusi, no nie je vylúčené ani predĺženie. Preto odporúčame poistiť tip na víťazstvo Rusov, tým, že si podáte stávku na ich celkové víťazstvo (vrátane predĺženia).

Náš tip: Víťazstvo Ruska (vrátane predĺženia) [ kurz 1,60 ]



Nemecko – Česko, 20.15

V úplne poslednom zápase osemfinálovej E skupiny na seba narazia dve najlepšie mužstvá doterajšieho priebehu bratislavského osemfinále. Nemci však po výbornej základnej skupine nepredvázdajú až také kvalitné výkony, aké by si oni sami predstavovali. V dvoch zápasoch získali len dva body za dve prehry po samostatných nájazdoch, takže ak by aj dnes došlo na roztrel boli by v istej psychickej nevýhode. Už keď hovoríme o psychike, tak v tomto smere je na tom najlepšie na turnaji Česko. Naši západní susedia totiž na MS zatiaľ neprehrali ani jeden zápas a nestratili ani jeden bod.  Podarí sa Nemecku ako prvému tímu na turnaji „ošklbať“  o body stále úradujúcich majstrov sveta?

My si myslíme, že nie. Hoci Nemci dokázali doteraz všetkých favoritov obrať o body Česi hrajú doslova famózne. Sú v obrovskej hernej pohode a pochybujeme o tom, že ich spanilú jazdu dokážu zastaviť Nemci, ktorým očividne v závere osemfinálovej skupiny trochu dochádza dych.

Náš tip: Víťazstvo Česka [ kurz 1,50 ]

Švajčiarsko – USA, 16.15

Výkony Švajčiarska sú na tohtoročných MS podobným sklamaním ako tie naše. Vo švajčiarskom tábore sa zatiaľ najviac diskutuje o prehre s Nórskom, keďže práve tento nepodarený duel môže túto Alpskú krajinu stáť účasť v najlepšej osmičke. Šanca na postup je už len teoretická ,ale „Helvéti „ sa o ňu popasujú až do konca. Musia dúfať, že Francúzsko zdolá Nórsko a oni samotní musia poraziť húževnatý tím USA, ktorý mal na turnaji svetlejšie aj tmavšie momenty.  Uvidíme, či americký brankár Al Montoya zmarí Švajčiarom šancu na play-off.

Napriek tomu, že Švajčiarom podľa nášho názoru účasť v štvrťfinále trochu nečakane ujde myslíme si, že v dnešnom stretnutí ukradnú Američanom aspoň jeden bod. Švajčiari už proti Švédsku ukázali, že sú disponujú mimoriadne kvalitným kádrom. To, že prehrali s Nórskom rozhodne neznamená pokles úrovne ich hokeja, naopak potvrdzuje to len to, že sa svetová špička neustále vyrovnáva. My skúsime riskantnejší tip na remízu po základnej hracej dobe.

Náš tip risk: remíza [ kurz 4,30 ] (za nižší vklad)


Kanada -  Švédsko, 20.15

V šlágri F skupiny narazia na seba dve veľmoci, ktoré z hokejovej abecedy ovládajú takmer všetko. Obidva tímy sa už o štvrťfinále strachovať nemusia a preto môže tento duel patriť k najlepším na turnaji. Z tímu Tre Kronor sa Kanaďania musia sústrediť hlavne na dvoch hráčov. Útočníka Backlunda, ktorý je na MS vo skvelej forme a brankára Viktora Fastha prežívajúceho pravdepodobne životnú formu.

Očakávame ďalšie vyrovnané stretnutie, v ktorom sú podľa bookmakerov miernými favoritmi hráči z kolísky hokeja. Kurz na ich víťazstvo 2,00 po základnej hracej dobe je zaujímavy, no stále nám nepripadá dosť atraktívny na to, aby stál za to riziko. Naopak tipovať remízu s kurzom 4,20 by sme za nižší vklad skúsiť mali.

Náš tip risk: remíza [ kurz 4,20 ] (za nižší vklad)