Main Content

Bayern pokukuje po chorvátskom megatalente, ktorý vie hrať na viacerých postoch

streda, 23. marec 2016 13:38 | Autor: Timotej Gašper

Bayern pokukuje po chorvátskom megatalente, ktorý vie hrať na viacerých postoch
Bayern pokukuje po chorvátskom megatalente, ktorý vie hrať na viacerých postoch | zdroj: © TASR

Prestupové obdobie ešte ani zďaleka nezačalo, no bavorský veľkoklub má už teraz dá sa povedať novú posilu. Skauti nemeckého majstra sa tentokrát zamerali na mladú nádej z krajiny bývalej Juhoslávie, tvrdia chorvátske médiá.

Kým Bayern Mníchov v posledných týždňoch tuho bojuje na viacerých frontoch, športový riaditeľ Matthias Sammer sa usilovne snaží presvedčiť len sedemnásťročného Josipa Brekala, aby sa v budúcnosti rozhodol pre FC Bayern, píše chorvátsky plátok 24 Sata.

Reprezentant Chorvátska do 17 rokov je od januára tohto roku aj členom A-tímu slávneho Dinama Záhreb. Meno Josip Brekalo však nieje až tak neznáme, keďže o jeho podpis vo veľkom usilujú aj kluby ako Real Madrid, Manchester City, či francúzsky Lyon. Uzemnený tínedžer však o prestupe zatiaľ nechcel počuť. „Viem, že v posledných mesiacoch môjmu otcovi volali viacerí záujemcovia, no zatiaľ nechcem meniť klub.“

Brekalo však nedávno svoj názor na odchod z rodnej zeme zmenil, pretože ako ho citovali miestne médiá: „Keď zaklope na dvere FC Bayern, nemal by sa odmietať.“ Mladý útočník síce neláme strelecké rekordy, no svojou hernou typológiou patrí medzi jedinečných hráčov. Brekalo dokáže hrať na hrote útoku, v pozícií „desiatky“, no aj ako stredový záložník. Bayern v posledných rokoch vo veľkom rozbehol prácu s mládežou a nádeje futbalového sveta už aj zaraďuje do prvého tímu, (viď. Joshua Kimmich alebo Kingsley Coman).

V tejto sezóne odohral Josip spolu 17 zápasov, počas ktorých dal len tri góly, no všetky 3 strelil v mládežníckej forme Ligy majstrov, UEFA Youth League, kde sa trafil aj proti mníchovskému veľkoklubu.

Aj keď by Bavori jeho ziskom dostali z časti „mačku vo vreci“, môže ich uspokojiť fakt, že mladík vyrastal v akadémií Dinama Záhreb, odkiaľ už vyšla nejedna hviezda.