Main Content

Klopp má s Liverpoolom dlhodobé plány, jeden zo stopérov sa bude asi porúčať

streda, 23. marec 2016 09:30 | Autor: Jakub Vaverka

Klopp má s Liverpoolom dlhodobé plány, jeden zo stopérov sa bude asi porúčať
Klopp má s Liverpoolom dlhodobé plány, jeden zo stopérov sa bude asi porúčať | zdroj: © TASR

Nemecký tréner Liverpoolu FC Jurgen Klopp svojimi poslednými vyjadreniami potvrdil, že na Anfield Road prišiel na dlhšie obdobie a v meste The Beatles je pripravený na dlhodobý projekt budovania tímu The Reds.

Začiatky Jurgena Kloppa v Liverpoole boli náročné, po odchode Brendana Rodgersa bol klub v biednej forme, niekoľko hráčov bolo zranených a trofeje boli v nedohľadne. Krátko pred koncom ročníka 2015/2016 The Reds stále bojujú o TOP 4 Premier League, zahrali si vo finále Capital One Cupu a sú vo štvrťfinále Európskej ligy, kde narazia na favorizovanú Borussiu Dortmund.

Bývalý kouč nemeckého BVB je na Anfield Road spokojný a za pár mesiacov si získal aj priazeň náročných fanúšikov The Reds. Samotný manažér tvrdí, že do Anglicka neprišiel len nakrátko, ale v Liverpoole chce ostať dlhšie obdobie: „Dúfam, že tu (v Liverpoole) ostanem dlhý čas. Chcel by som zmeniť niekoľko vecí a to je možné iba počas dlhšieho intervalu.Klopp sám seba po príchode na ostrovy označil za „The Normal One“ a rešpektu sa teší aj pri kritických britských novinároch.

V lete sa pravdepodobne môžeme tešiť na viaceré zmeny v tíme Červených. Španielsky portál Fichajes.net  tvrdí, že neistú budúcnosť má hneď niekoľko hráčov aktuálneho tímu Liverpoolu. Či je medzi nimi aj slovenský stopér Martin Škrtel je otázne, avšak LFC má pretlak na stopérskej pozícii a je reálne, že jeden zo stredných obrancov po sezóne odíde inam.