Main Content

Analýza MS v hokeji: Slovensko - Dánsko

pondelok, 9. máj 2011 11:09 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza MS v hokeji: Slovensko - Dánsko
Analýza MS v hokeji: Slovensko - Dánsko | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Ako už iste všetci viete naši chlapci po sérií štyroch prehier o jediný gól definitívne prišli o šancu na postup do vytúženého štvrťfinále. Rovnako je na tom ich dnešný súper Dánsko, ktoré má na konte síce na rozdiel od našej nuly dva body, ale horší prípadný vzájomný zápas s Fínmi.

Kto si myslí, že v dnešnom zápase pôjde už len o česť je na veľkom omyle. Olympiáda v Soči v roku 2014 sa nezadržateľne blíži a každý tím zbiera body do rankingu IIHF, pretože na Olympiádu postupuje priamo len deväť tímov. Slovensko bude po šampionáte najlepšie deviate, no dnes musí zvíťaziť.

Z tábora našich

Po zápase s Fínskom zavládlo v našom tábore obrovské sklamanie, keďže všetci dúfali v medailovú rozlúčku našej starej generácie hráčov okolo Pavla Demitru a Miroslava Šatana. Pravda je taká, že tento rok skončíme najlepšie deviaty, ale aj o toto nepopulárne miesto sa musíme pobiť. Po predchádzajúcom zápase s Fínskom sme sa taktiež dozvedeli, že dnešný zápas bude rozlúčkový pre Pavla Demitru v slovenskom drese. Tak čo dodať, chlapci užite si posledný zápas na domácich MS, pretože pokrik My sme tu doma ! tak skoro na svetovom šamionáte nezačujete.

Z tábora súpera


Dánsko by po skalpe Nemecka rado získalo cenné víťazstvo aj nad domácimi. Hviezdny útočník Dánov Bodker sa vtipne vyjadril, že našu reprezentáciu nezdolajú tento krát 6-0, ale len 3-0. Pravdupovediac Dánom veru máme čo vracať, keďže Bodker hovoril o našom fiasku na MS 2010 v Nemecku, kde sme od nich „schytali„ poriadny debakel.  Tréner nášho súpera Per Backman sa pokúsi ušiť na Slovensko úspešnú taktiku, no dúfajme, že sa mu to nepodarí a naši chlapci sa s majstrovstvami rozlúčia dôstojne.



Mali by ste vedieť

Po tom ako umrela nádej na postup do štvrťfinále nastal v našom mužstve obrovský smútok. Z tohto dôvodu prenikali informácie zo šatne smerom k zápasu s Dánskom oveľa pomalšie, ako v predchádzajúcich prípadoch. Pravdu povediac ani novinári sa už asi tak nesnažili, ako to býva u nich zvykom. Pred týmto stretnutím vieme na isto len to, že v obrane si nezahrá Ľubomír Višňovský a v útoku bude chýbať Ladislav Nagy. Pravdepodobne naši dvaja najlepší hráči na týchto MS sú zranení.

Očakávame utrápený duel. Len veľkí optimisti veria, že naši s poriadne naštrbenou psychikou dokážu predviesť pred domácim publikom konečne pekný hokej. Zápas vám tipovať neodporúčame, pretože môže skončiť aj neočakávaným výsledkom. Treba však veriť, že naša odchádzajúca generácia hráčov vybojuje pre tu nastupujúcu aspoň lepšiu pozíciu smerom k blížiacim sa ZOH 2014 v Soči. Hocijaká strata bodov v dnešnom zápase by nás totiž mohla v budúcnosti ešte veľmi bolieť.