Main Content

Hviezda Bayernu: S Contem by som šiel aj do vojny

nedeľa, 20. marec 2016 09:11 | Autor: Jakub Mihálik

Hviezda Bayernu: S Contem by som šiel aj do vojny
Hviezda Bayernu: S Contem by som šiel aj do vojny | zdroj: © TASR

Taliansky tréner Antonio Conte ešte nebol oficiálne potvrdený v pozícii lodivoda londýnskej Chelsea, no zdá sa, že jeho prípadné pôsobenie na Stamford Bridge by mohlo prilákať viacero hviezdnych hráčov.

Po včerajšej remíze proti West Hamu sa tohtosezónne trápenie fanúšikov Chelsea ešte prehĺbilo, no zdá sa, že aj oni môžu v týchto dňoch nájsť svetielko na konci tunela. Po tom, čo Antonio Conte potvrdil, že v lete na reprezentačnej lavičke Talianska s určitosťou skončí, je hlavným kandidátom na obsadenie trénerskej pozície v tíme Romana Abramoviča. 

A ozvala sa už aj prvá hviezda, ktorá by sa spolupráci s Contem nebránila. Arturo Vidal bol jednou z prvých posíl Conteho, keď zasadol na lavičku Juventusu v roku 2011. Čilský stedopoliar v tom čase hrával v Bayeri Leverkusen a jeho 10-miliónová výkupná suma naznačuje, že nebol hviezdou takých rozmerov, ako je dnes. 

Conte z Vidala urobil jedného z najrešpektovanejších stredných záložníkov súčasnosti a Čiľan, zdá sa, za oceňuje dôležitosť talianskeho kouča vo svojej kariére. Podľa informácií The Evening Standard, Vidal povedal: „Vždy som hovoril, že ak by som šiel do vojny, vzal by som so sebou Conteho. Uvidíme, čo sa stane.“

Chelsea údajne má záujem o stedopoliara Bavorov a mníchovský klub zasa má byť ochotný vypočuť si ponuku The Blues, keďže sa Vidal v Bayerne nestal takou výraznou posilou, ako sa očakávalo. Po odchode Pepa Guardiolu by si nový kouč Carlo Ancelotti mal so sebou vziať viacero nových hráčov, čo by umožnilo Vidalovi odchod. Treba poznamenať, že svojim herným štýlom by čilský reprezentant do Premier League určite zapadol.