Main Content

Oslabí Pep Guardiola Bayern Mníchov?

utorok, 15. marec 2016 12:15 | Autor: Jakub Vaverka

Oslabí Pep Guardiola Bayern Mníchov?
Oslabí Pep Guardiola Bayern Mníchov? | zdroj: © TASR

Španielsky tréner Pep Guardiola po sezóne končí v nemeckom Bayerne Mníchov a zamieri do anglickej Premier League, kde sa stane koučom Manchestru City. Oslabí Španiel v lete bavorského giganta?

Pred niekoľkými dňami sa objavili informácie, že Pep Guardiola má s vedením Bayernu Mníchov nepísanú dohodu, podľa ktorej nemôže v letnom prestupovom období ako tréner Manchestru City kupovať hráčov aktuálneho lídra nemeckej Bundesligy. Očakáva sa, že niekdajší kormidelník Barcelony svoje slovo dodrží a na mená ako Alaba, Gotze, Alonso či Lewandowski zabudne.

Nemecký denník Bild odvolávaný na televíznu stanicu Sport1 však tvrdí, že aj keď Katalánec nekúpi žiadneho hráča Bayernu, celok z Allianz Areny predsa len oslabí. Guardiola by totiž rád presvedčil športového riaditeľa FCB Michaela Reschkeho, aby ho nasledoval do Manchestru. 58- ročný Reschke patrí medzi najlepších vo svojom obore, do Bayernu sa mu podarilo prilákať hráčov ako Douglas Costa, Arturo Vidal, Joshua Kimmich či Kingsley Coman.

Hlavné slovo v Allianz Arene majú Karl- Heinz Rummenigge a Matthias Sammer, no je to práve Reschke, kto je akýmsi „mužom za oponou“ a je dosť reálne, že bez neho by momentálne Bavori nedisponovali tak kvalitným kádrom. Guardiola vie, že aby z Manchestru City urobil skutočný európsky veľkoklub, potrebuje okrem hviezdnych mien aj hviezdny manažment. Reschke je prvým človekom, na ktorého sa zameral.