Main Content

Guardiola po zápase ziapal na 21-ročného mladíka. V skutočnosti ho vychvaľoval do nebies (+VIDEO)

pondelok, 7. marec 2016 12:02 | Autor: Timotej Gašper

Guardiola po zápase ziapal na 21-ročného mladíka. V skutočnosti ho vychvaľoval do nebies (+VIDEO)
Guardiola po zápase ziapal na 21-ročného mladíka. V skutočnosti ho vychvaľoval do nebies (+VIDEO) | zdroj: youtube

Sobotňajší duel Borussie Dortmund proti Bayernu Mníchov mal ako vždy vysoké tempo, hráči zo seba vydali maximum. Svoj zatiaľ zrejme najlepší výkon sezóny predviedol mladý talent Bavorov, Joshua Kimmich.

Nebezpečné úniky Aubameyanga, bleskové kľučky Costu, nepredvídateľný Vidal a perfektné zákroky brankárov. „Der Klassiker“ potvrdil, že tento zápas aktuálne nemá v Nemecku konkurenciu. Aj keď po záverečnom hvizde svietil na ukazovateli stav 0:0, trápilo to len málokoho, keďže obe kluby ukázali na ihrisku svoje maximum.

Najzaujímavejšia scéna zápasu prišla až po jeho ukončení. Zatiaľ čo sa ostatní hráči oboch klubov stretli a debatovali, kamera si vybrala Pepa Guardiolu, ktorý takmer ihneď po záverečnom hvizde vyštartoval k svojmu mladému zverencovi, Joshuovi Kimmichovi. Španielsky kouč je známy svojimi emotívnymi prejavmi a prehnanou gestikuláciou, no jeho preslov ku Kimmichovi bol naozaj zvláštny. Tréner vzal svojho hráča najprv na kraj, búrlivo niečo kričal, neskôr si ho pritisol k hrudi a stále niečo hovoril.

Gestikuloval na úplne omráčenú 21-ročnú hviezdu stretnutia. Kimmich pri širokej maródke Bayernu v obranných radoch presedlal na post stredného obrancu, no nikto nečakal výkon, akým sa blysol v Dortmunde. Fanúšikovia pri televíznej obrazovke si mysleli, že Guardiola mladíka karhá, no pravda bola presne opačná. V skutočnosti mu Pep zablahoželal k nadľudskému výkonu.

"S Joshuom máme dobrú obranu a skvelo to sedí. Milujem tohto chlapca," odhalil emotívny Španiel po zápase. "Blahoželám Bayernu Mníchov a skautovi Michaelovi Reschkemu, že sa im podarilo uskutočniť tento obchod," pokračoval vo svojom velebení.

"Vždy chce dostať zo všetkých, čo najviac a nikdy nie je spokojný," prezradil Kimmich na svojho trénera.

Viac než 80 000 divákov mohlo celých 90 minút obdivovať 21-ročného stredopoliara, ktorý sa perfektne zhostil stopérskej úlohy. Zatiaľ len dočasný obranca nabehal neuveriteľných 11 kilometrov a presnosť jeho prihrávok bola vyše 95 percent. V prvom polčase taktiež brilantne odzbrojil Marca Reusa.

Aby sa odchovanec VfB Stuttgart po tomto výkone vrátil na post záložníka je takmer nemožné, pretože Bavorov čakajú tuhé boje o prežitie na troch frontoch a nieje známe, kedy sa zranení Martinéz, Boateng a Bastuber vrátia do formy.