Main Content

V sobotu pôjde v Bundeslige o všetko: Bude o titule rozhodnuté?

piatok, 4. marec 2016 10:52 | Autor: Jakub Vaverka

V sobotu pôjde v Bundeslige o všetko: Bude o titule rozhodnuté?
V sobotu pôjde v Bundeslige o všetko: Bude o titule rozhodnuté? | zdroj: © TASR

Prehra Bayernu Mníchov na domácej pôde s Mainzom zdramatizovala nemecký boj o majstrovský titul. Pred zajtrajším megašlágrom medzi Dortmundom a Bavormi je majstrovská otázka otvorená.

Futbalisti Bayernu Mníchov mali pred stredajším vloženým kolom na čele Bundesligy pohodlný osembodový náskok a pomaly odrátavali kolá do konca ročníka. Do Allianz Areny pricestoval Mainz, a pri všetkej úcte k súperovi, malo ísť o jednoznačné tri body pre majstra. Nestalo sa. FSV 05 odohral jeden zo životných zápasov, hviezdy Bavorov sa nevedeli presadiť a zrodila sa šokujúca prehra 1:2. FCB prišiel o svoju stopercentnú domácu bilanciu a vytvoril priestor pre Dortmund, ktorého majstrovské chúťky sa zdali byť naivné.

BVB zvíťazil na pôde nováčika z Darmstadtu 2:0 a dotiahol sa na Mníchovčanov na rozdiel päť bodov. To nie je najmenej, ale desať kôl pred koncom sa rozhodne nejedná o neriešiteľnú situáciu. Navyše, kľúčovým faktom môže byť skutočnosť, že Borussia cez víkend privíta v Signal Iduna Parku Bayern vo vzájomnom zápase a všetko sa môže ešte viac zamotať. Ak zverenci trénera Thomasa Tuchela favorita porazia, dotiahnu sa na rozdiel dvoch bodov a Bavori razom budú pod tlakom.

Remíza v tomto prípade nič nerieši, nahrávala by skôr Bayernu, ktorý by po vzájomnom zápase udržal päťbodový rozdiel. Treba však dodať, že ak sa Mníchovčania zmobilizujú a podarí sa im na horúcej pôde v Dortmunde vyhrať, opäť sa dostanú do osembodového trháku, čím na 90% odpor BVB v prebiehajúcom ročníku zlomia. V mentalite FCB nie je hranie na remízu, preto sa môžeme v sobotu o 18:30 tešiť na ofenzívne divadlo z oboch strán. Bavorom by mohol vyhovovať súper, ktorý sa bude pokúšať tvoriť hru a nebude čakať zatiahnutý v defenzívnej ulite.

Hneď po prehre s Mainzom kouč Bayernu Pep Guardiola prehlásil, že vzhliada k sobotňajšiemu šlágru, Španiel vie, že pôjde o kľúčový zápas ligovej sezóny, nepísané finále Bundesligy 2015/2016. Oba tímy sa v aktuálnom ročníku v Bundeslige stretli v Allianz Arene, kde FCB vyhral presvedčivo 5:1, to je však minulosť. Aktuálny Dortmund však odvtedy urobil veľký krok vpred a naposledy prehral v decembri na pôde Kolína. Osy momentálne ťahajú sériu ôsmich víťazstiev v rade, i keď treba dodať, že s tímom kvalít Bayernu odvtedy nehrali.  Tak či onak, v Signal Iduna Parku sa môžeme tešiť na zápas, ktorý môže rozlúsknuť majstrovskú otázku v nemeckej Bundeslige alebo ju ešte viac zamotať.