Main Content

Ako do štvrťfinále? Cez Fínov vďaka Rusom

sobota, 7. máj 2011 04:15 | Autor: Martin Gregor

Ako do štvrťfinále? Cez Fínov vďaka Rusom
Ako do štvrťfinále? Cez Fínov vďaka Rusom | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Šance našich hokejistov na postup do štvrťfinále sa po prehre s Čechmi minimalizovali len do teoretickej úrovne. Nádej však stále existuje a nie je nereálna. Nemusíme dúfať napríklad vo víťazstvo outsidera nad silným súperom. Stačí nám pomoc silných Rusov, samozrejme za predpokladu, že zdoláme Fínov po základnej hracej dobe.

Práve medzi Fínskom a Slovenskom sa rozhodne o poslednom postupujúcom z osemfinálovej skupiny E. Fíni majú na konte 5 bodov, pričom Slováci majú v tabuľke (nechce sa mi to ani napísať) nulu. Ak však zdoláme v sobotu večer Fínsko po základnej hracej dobe a v pondelok poobede porazíme aj  Dánsko (tiež po základnej hracej dobe) môžeme postúpiť za predpokladu, že Rusko porazí Fínsko, či už po predĺžení, alebo po troch tretinách.

V tom prípade by sme mali s Fínmi na konte zhodný počet bodov (ak Fíni prehrajú s Rusmi po predĺžení) alebo o bod viac. Tak či tak postupovalo by Slovensko, pretože v prípade zhodného počtu bodov rozhoduje výsledok zo vzájomného zápasu.

Pravdepodobnosť vyhrať v športke sa rovná takmer nule. Napriek tomu ju vyhralo za posledný kalendárny rok viac než 15 Slovákov. Veríme, že pravdepodobnosť nášho postupu je oveľa vyššia. Držme palce Rusom a Slovákom a dopadne to dobre. Slovensko je stále hokejová republika, nenechajme si zobrať našu poslednú nádej. Na prípadnú kritiku  bude času po šampionáte habadej. Kým sa dá sústreďme sa len na fandenie!