Main Content

KOMENTÁR: Alex, zachráň nás!

sobota, 7. máj 2011 03:14 | Autor: Martin Gregor

KOMENTÁR: Alex, zachráň nás!
KOMENTÁR: Alex, zachráň nás! | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Slováci nezvládli súboj o prežitie s Českom, čo znamená jediné. Náš štvrťfinálový osud od teraz nie je len v našich rukách. Potrebujeme zdolať Fínov a Dánov, pričom sa musíme spoliehať na to, že Rusi porazia Fínsko v záverečnom zápase skupiny E. Nezáleží na tom, či v predĺžení, alebo po základnej hracej dobe.

Je tento predpoklad nemožný? Nemyslím si, ak bude pri nás stáť konečne aj ŠŤASTIE.

Spomínane šťastie pri nás stálo naposledy v roku 2006, keď nám Bielorusi “vybojovali” štvrťfinále v poslednom zápase osemfinálovej fázy proti Švajčiarom. Náš osud opäť nie je v našich rukách, musíme sa spoliehať na Rusov, ktorí doteraz predvádzali na šampionáte rozpačité výkony. Zahrali fantasticky proti Slovensku, no doslova nemíňali svoje sily proti Nemcom, Slovincom či Dánom. Dokážu opäť zapnúť naplno proti silným Fínom? Predtým ich však čaká súboj s Čechmi...

Jedno je isté. Na Slovensko smeruje slávny Alex Ovechkin, ktorý je podľa môjho tvrdenia najlepším svetovým hokejistom posledných troch, či štyroch hokejových sezón. Dokáže Alex vybojovať pre Slovensko účasť vo štvrťfínále? Samozrejme nezvládne to len on, musíme predovšetkým  zabrať my Slováci proti Fínom… ak však tento zápas vyhráme, dúfame, že družina okolo Alexa tento súboj vezme “od srdca”. “Zborná” nikdy pre nás nebola takým “priateľom” ako práve v týchto okamihoch!

Z tých pár tisíc, čo verili pred zápasom s Českom ubudlo ďalších 70%. Verme, že ostatných 30% bude stačiť na to, aby sa zlatá generácia okolo Mira Šatana prebojovala do vytúženého štvrťfinále! Sport7 je stále s vami! Bojujte až do konca!