Main Content

V Chicagu sa boja, že Laddov príchod bude prepadákom. Prirovnávajú ho k Sekerovi

sobota, 27. február 2016 16:18 | Autor: Dávid Lech

V Chicagu sa boja, že Laddov príchod bude prepadákom. Prirovnávajú ho k Sekerovi
V Chicagu sa boja, že Laddov príchod bude prepadákom. Prirovnávajú ho k Sekerovi | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks v rámci posilňovania kádru priviedlo do svojho tímu kapitána Winnipegu Jets Andrewa Ladda. Vo veternom meste sa ale obávajú, že jeho angažovanie nemusí byť pre obhajcu titulu prínosom. Príchod kanadského forwarda prirovnávajú ku konkurentovi z LA Kings a jeho angažmánu s Andrejom Sekerom.

Andrew Ladd bol azda najžiadanejším útočníkom na prestupovom trhu v roku 2016. Vedenie Chicaga Blackhawks ho doviedlo do tímu, no zbaviť sa muselo jedného z najtalentovanejších hráčov Marka Daňa i prvej voľby v drafte. Napokon ale získalo vytúženého útočníka do prvej útočnej formácie k Jonathanovi Toewsovi a Mariánovi Hossovi.

Kde je teda problém? Stránka secondcityhockey.com sa obáva, že Ladd neprinesie americkému tímu vytúžené ovocie v podobe vyváženie prvých dvoch útočných formácií. Ako príklad bol použitý konkurent „jastrabov“ z Los Angeles Kings. „Králi“ vlani angažovali Slováka Andreja Sekeru ako najlepšieho dostupného obrancu na trhu, no jeho angažmán v Kalifornii sa stal prepadákom. Do Caroliny ako protihodnota putovala prvá voľba v drafte i jeden z najtalentovanejších bekov Kings Roland McKeown, zatiaľ čo Sekera odohral v drese Kings len 16 duelov, zranil sa a po sezóne odišiel bez akejkoľvek náhrady.

V prípade, že Blackhawks tento rok neprehovoria do bojov o Stanley Cup, je samozrejmé, že Ladd po sezóne Chicago opustí. Jednania o predĺžení jeho zmluvy by boli neprípustné. Dôsledkom výmeny by bolo to, že Chicago by ostalo bez Stanley Cupu a taktiež bez jedného zo svojich najtalentovanejších útočníkov hrajúceho v rovnakej divízii a pripraveného roztrhať Hawks niekoľkokrát do roka,“ popisuje najkatastrofálnejší scenár chicagsky web secondcityhockey.com.

Chicago si ale zároveň uvedomuje, čo v Laddovi obhajca titulu získal: „Ide o všestranného útočníka, ktorý môže hrať presilové hry a rovnako aj oslabenia. Je skvelým a skúseným hráčom, ktorý by mal perfektne zapadnúť do štýlu hry Toewsa a Hossu. Ladd je prvotriednym forwardom v každom slova zmysle.

Ak tento svoj opis doterajší kapitán Winnipegu Jets v Chicagu Blackhawks potvrdí, „jastraby“ budú mať za sebou ďalší vydarený trejd. Ak nie, budú mať veľké problémy, pretože tentoraz uprednostnili súčasnosť pred dlhodobou vyhliadkou, čo sa v súčasnom hokeji už až tak nenosí.

Čo si myslíte? Bude príchod Andrewa Ladda pre Chicaga prínosom a podarí sa Blackhawks obhájiť Stanley Cup alebo si myslíte, že sa malo vedenie klubu viac zamerať na svoju hokejovú budúcnosť? Svoj názor môžete vyjadriť v komentári pod článkom.