Main Content

Existuje len jeden dôvod, kedy by Bayern predal Mullera

utorok, 23. február 2016 12:00 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Muller
Thomas Muller | zdroj: © TASR

Thomasa Mullera chce každé prestupové obdobie získať niekoľko európskych veľkoklubov, Bayern Mníchov ich však neustále odmieta. Existuje len jedna možnosť, pri ktorej by Bavori boli ochotní nemeckého útočníka uvoľniť.

Thomas Muller má 26 rokov, jeho trhová suma podľa nemeckého portálu transfermarkt dosahuje hranicu 75 miliónov eur, hráč vyhral MS 2014 s Nemeckom, všetko, čo mohol s Bayernom, v klube je od roku 2009 a zmluvu má podpísanú do leta 2021. Objektívne, Muller nemá logický dôvod opúšťať metropolu Bavorska, v klube má vybudované meno, motivácia mu nechýba a fanúšikovia ho milujú.

V posledných mesiacoch má o ofenzívneho univerzála veľký interes predovšetkým Manchester United, najnovšie sa špekuluje, že keď sa Red Devils ujme José Mourinho, práve Muller bude jedným z najžiadanejších hráčov na jeho zozname posíl.

Mourinhovi a všetkým ostatným však podľa všetkého klapnú zuby naprázdno. 

„Muller prešiel mládežníckou akadémiou Bayernu a je jedným z lídrov nášho tímu. Jeho cena je nevyčísliteľná. Nemôžete dať cenovku na niekoho, kto je dôležitým dielom do našej skladačky. Nemôžete nahradiť hráča ako je Muller. Jednoducho ho nepredáme, došlo by k tomu iba ak by sme zúfalo potrebovali peniaze,“ popisuje športový riaditeľ Bayernu Matthias Summer jedinú situáciu, kedy by mohol Muller z tímu odísť.

Bavori však vo finančnej tiesni rozhodne nie sú, patria medzi jeden z mála veľkoklubov v Európe, ktorý nemá žiadne finančné problémy. Bayern ťaží predovšetkým z dohôd s firmami Adidas, Audi a Allianz a tiež rozumnej prestupovej politiky a skautingu.