Main Content

Schalke v lete chystá veľký nákup z Barcelony

štvrtok, 18. február 2016 14:46 | Autor: Timotej Gašper

Schalke v lete chystá veľký nákup z Barcelony
Schalke v lete chystá veľký nákup z Barcelony | zdroj: © TASR

Dlhoročná opora a hviezda klubu z Gelsenkirchenu, Joel Matip, sa rozhodol po sezóne prestúpiť do Liverpoolu. Tento fakt okamžite dvihol vedenie Schalke zo stoličky a to začalo pátranie po kvalitnej náhrade. Zdá sa, že ju našli v Barcelone.

Tréner „Koenigsblauen“, Horst Heldt, sa do leta pokúsi presvedčiť vedenie klubu, aby sa zapojilo do boja o nechceného obrancu FC Barcelona, Marca Bartru, informuje portál fussballtransfers.com. „04“ od leta nebudú môcť počítať s Matipom a určite budú chcieť reprezentanta Kamerunu spoľahlivo nahradiť. Je takmer isté, že Bartra bude cenovo ľahšie dostupný a ak by na prestup kývli aj Katalánci, pre Španiela by to bolo konečné vyslobodenie z pekla.

Bartra momentálne nemá žiadnu reálnu šancu natrvalo sa usadiť v tíme FC Barcelona. Na ihrisko prichádza zriedka a jeho skrytý potenciál tak ostáva na lavičke, respektíve na tribúne. Počas minulých rokov to Marc bral v rámci skvelej školy keďže Barcelona platí dobre a skúsenosti zbieral od hráčov ako Piqué, Mascherano, či Mathieu.

Teraz má však španielsky obranca už 25 rokov, čo je najlepší čas reštartovať kariéru inde, napríklad aj v Nemecku. Portál fussballtransfers.com odhaduje požadovanú čiastku na zhruba 12 miliónov eur. Ak by Schalke 04 uzavrelo s Barcelonou dohodu skôr, bolo by to pre nich oveľa výhodnejšie, pretože v lete sa očakáva, že Bartru sa pokúsia získať aj iné európske veľkokluby na čele s Manchestrom United, Liverpoolom, Sevillou a Neapolom.

Marc má v Barcelone kontrakt ešte na jeden rok, no v súčasnej dobe nevyzerá, žeby klient agenta Carlesa Puyola ostal v Katalánsku aj po lete 2016. Na druhej strane Luis Enrique neraz priznal Bartrove kvality a taktiež musí pozerať do budúcna, pretože ani Javier Mascherano, ani Jeremy Mathieu už na najvyššej úrovni dlho nevydržia. Obrovská výhoda Bartru je, že dokáže hrať aj na kraji obrany, čo ho v hierarchii kádra posúva zasa o čosi vyššie, zvlášť po pravdepodobnom prestupe Daniho Alvesa do Číny.

Bartra síce nepatrí medzi svetovú extratriedu, no svoju úlohu vždy splní. Vyzerá to, že ďalší kvalitný odchovanec slávnej La Masie je na odchode, no zatiaľ je hráčom Barcy a nieje vylúčené, že mu bude ponúknutá nová zmluva.