Main Content

Najväčší futbalový smoliar? ,,Pokračuj a nikdy sa nevzdaj,'' odkazujú mu fanúšikovia

streda, 17. február 2016 10:36 | Autor: Timotej Gašper

Najväčší futbalový smoliar? ,,Pokračuj a nikdy sa nevzdaj,'' odkazujú mu fanúšikovia
Najväčší futbalový smoliar? ,,Pokračuj a nikdy sa nevzdaj,'' odkazujú mu fanúšikovia | zdroj: © TASR

Neuveriteľná smola na zranenia opäť neobišla Holgera Badstubera. Nemecký obranca si od roku 2012 ledva doliečil jedno zranenie, kým druhé už čakalo za dverami. Aktuálne musí pauzovať ďalšie 3 mesiace a je otázne, ako to v obrane Mníchova vyrieši Pep Guardiola.

Na záverečnom tréningu Bayernu pred nedeľným derby s Augsburgom sa nešťastne (opäť) zranil Holger Badstuber. Nemecký stredný obranca si zlomil členok a ešte počas víkendu bol po vyšetreniach ihneď operovaný. Klubový web Bayernu Mníchov potom oznámil, že 26-ročný obranca bude mimo po dobu asi troch mesiacov.

Jeho zranenie však teraz nieje katastrofou len pre Bayern Mníchov, ale hlavne pre samotného hráča. Pracovitý stopér sa len v novembri 2015 doliečil a teraz bol pripravený pomôcť Bayernu v najťažšej časti sezóny. Zvlášť potom, čo sa zranili Martinéz, Boateng a fit nieje ani Benatia.

Príbeh zranení, trápení, vzostupov a pádov začína v októbri 2012, kedy Bavori ešte asi netušili, že ich na konci sezóny čaká zisk TREBLE. Na konci spomínaného októbra si Badstuber ľahko natiahol svaly a pauzoval 14 dní. Po sérií tréningov a pár herných minútach sa snažil Holger dostať do formy, no v decembri si pretrhol kolenné väzy a pauzoval 532 dní (!!!), počas ktorých stihol prísť o neskutočných 124 zápasov. „Badstu“ sa začal zotavovať až koncom sezóny 2013/14.

Prišla nová sezóna, nové ciele, nové odhodlanie. Všetky pozitívne pocity žiaľ vydržali len do polovice septembra 2014, kedy si Holger priviedol šľachové zranenie a na listinu maródov bol zapísaný na takmer štyri mesiace.

Nasledovali dlhé týždne rehabilitácií a individuálnych tréningov, počas ktorých sa bojovník Holger nevzdal a tvrdo išiel za svojim cieľom. Na sklonku sezóny 14/15 stihol ešte Bayernu vypomôcť v Lige majstrov proti Šachtaru aj Portu, no 23. apríla 2015 si poranil stehenný sval a čakalo ho ďalších dlhých 200 dní bez kopačiek.

Spoluhráči z tímu boli úprimne šťastní, keď sa začiatkom novembra 2015 opäť objavil na tréningu. „Holger je skvelý futbalista, no jeho pech na zranenia je hrozný. Teraz je však zasa tu a všetci veríme, že sa tak skoro nezraní a pomôže nám,“ povedal vtedy pre klubový web kapitán Philipp Lahm.

Žiaľ Lahm sa mýlil. Badstuber si privodil ďalšie zranenie. V sobotu 13. februára si providil na tréningu zlomeninu členka a prognózy hovoria o tom, že pravdepodobne nestihne v tejto sezóne odohrať žiadny zápas.

“Má skutočne veľkú smolu. Doposiaľ posledné zranenie je o to horšie, že bol na správnej ceste k uzdraveniu sa a dostával sa do formy. Všetci v národnom tíme mu želáme skoré uzdravenie a čo najrýchlejší návrat na trávniky,“ vyjadril sa k celej situácii tréner Nemecka Joachim Low, ktorý s ním pravdepodobne nebude môcť počítať na Euro 2016.

Statný chlap z nemeckého Memmingenu musí už toho všetkého mať tak akurát dosť, no napriek ďalšiemu zdĺhavému procesu, ktorý ho čaká pred návratom, ostáva pozitívny a plný energie.

Túto motivačnú fotku pridal Badstuber tesne po zistení vážnosti zranenia:

Krásne gesto ukázali spoluhráči aj fanúšikovia, ktorí takto Holgera podporili počas nedeľného zápasu v Augsburgu. „Len pokračuj ďalej a nikdy sa nevzdávaj!,“ píše na motivačnom transparente priaznivcov Bayernu.

Po operácií Badstuber vyjadril svoju silu a odhodlanie týmto statusom na Instagrame:

Aktuálne tiež maród, Jerome Boateng, nemôže uveriť, že sa to Holgerovi opäť prihodilo:

Podporu na diaľku vyjadril aj bývalý spoluhráč Basti Schweinsteiger: ,,Tak talentovaný futbalista, skvelý priateľ a tak veľa nešťastia. Prajem ti všetko dobre a veľmi rýchly návrat, Holger!“

Napriek veľkej rivalite medzi Bayernom a Dortmundom sa pekne zachovali aj žlto-čierni. Cez Twitter mu prajú skoré uzdravenie.

Hrôzostrašná štatistika: Badstuber bol od októbra 2012 dokopy mimo hry neuveriteľných 957 dní a nielen to, že s Nemeckom nestihol MS 2014 a s Bayernom množstvo víťazstiev, no je veľmi reálne, že teraz prišiel aj o blížiace sa EURO vo Francúzsku.

Holger v 26 rokoch prežil už mnoho veľkých pádov, no netreba zabúdať na to, že vždy sa postavil na nohy. Gute Besserung, Holgi!