Main Content

Analýza Európskej ligy: Villareal - FC Porto

štvrtok, 5. máj 2011 12:53 | Autor: Tomáš Čunčík

Analýza Európskej ligy: Villareal - FC Porto
Analýza Európskej ligy: Villareal - FC Porto | zdroj: Tomáš Čunčík pre šport7.sk, foto SITA

Porto cestuje do Villarrealu s náskokom štyroch gólov (5:1) z domáceho prostredia. Podarí sa žltej ponorke nemožné?

Trom tímom sa v doterajšej histórií európskych súťaží podarilo postúpiť napriek štvorgólovému deficitu. Ak chce Villarreal pomýšľať na postup do dublinského finále, musí nasledovať trojicu Leixoes, Real Madrid a Partizan Belehrad. Zverenci Juana Carlosa Garrida vyhrali všetkých sedem domácich zápasov v Európskej lige v tejto sezóne, no proti nim sa predstaví mužstvo, ktorému sa podobný kúsok podaril na ihriskách súperov.

Predpokladané zostavy
Villarreal:
Diego Lopez  - Mario, Marchena, Musacchio, Capdevila- Santi Cazorla, Bruno, Borja Valero, Cani -  Rossi, Nilmar
FC Porto:
Helton – Sapunaru, Rolando, Otamendi, Alvaro Pereira - Guarin, Fernando, Joao Moutinho - Cristian Rodriguez, Falcao, Hulk

Porto je najlepšie strieľajúcim mužstvom v Európskej lige, v doterajšom priebehu zaznamenali draci 34 gólov. V posledných troch zápasoch vyraďovacej časti dokonca 15! Vo svojich radoch majú aj najlepšieho strelca EL. Falcao vďaka štyrom gólom v prvom zápase v Porte vyrovnal 15 gólový rekord Jurgena Klinsmanna zo sezóny 1995/95 v Pohári UEFA/Európskej lige.

Juan Carlos Garrido, tréner Villarreau bude mať už tradične problém so zložením obrannej formácie. Dvaja najskúsenejší obrancovia Angel a Gonzalo Rodriguez sú zranení. Jose Catala, ktorý môže alternovať na poste ľavého aj stredného obrancu je suspendovaný. Do obrany tak bude musieť ísť opäť Marchena, ktorý sa vracia do zostavy po odkrútení si dištancu v domácej súťaži. Dobrou správou je uzdravenie Marcosa Sennu, s ktorým však pravdepodobne Garrido nepočíta do základnej zostavy. Vzhľadom na priebeh zápasu však španielsky reprezentant môže výrazne pomôcť žltej ponorke.

Andre Villas-Boas má oveľa príjemnejšie starosti. Keďže portugalský titul má Porto už vo vrecku, cez víkend nechal odpočívať hneď niekoľko opôr zo základnej zostavy, no napriek tomu si Porto hravo poradilo s Victoriou Setubal 4:0. Helton, Joao Moutinho a Cristian Sapunaru neboli ani na zápasovej súpiske cez víkend, Hulk, Rolando a Falcao boli len na lavičke. Všetci spomínaní hráči nastúpia v základnej zostave. Andre Villas-Boas postaví pravdepodobne tú istú jedenástku, ktorá zničila Villarreal už v prvom zápase.

Ako tipovať?


Podľa zostáv, ktoré obaja tréneri postavia do dnešného zápasu je jasné, že obe mužstvá sa chcú pobiť o čo najlepší výsledok. Porťania nechcú nechať nič na náhodu a chcú vyhrať aj v Španielsku a zavŕšiť tak úspešnú sezónu ďalším finále. Žltá ponorka, po zahanbujúcej prehre v Portugalsku, si bude chcieť napraviť pošramotenú povesť a napriek štvorgólovému manku sa pobiť o postup do finále. Na oboch stranách nastúpia elitní útočníci s fantastickou streleckou potenciou a preto odporúčam na dnes stávku na góly, rovnako ako tomu bolo v prvom zápase. Villarreal je doma schopný streliť štyri góly, otázkou však ostáva slabá obrana. Jej kvalita nie je na takej úrovni aby zastavila Hulka s Falcaom. Kurz nie je práve najvyšší, ale under by bol dnes na El Madrigal veľkým prekvapením.

Náš tip: OVER 2,5 [ kurz 1.60 na BetClic ]