Main Content

Hossa sa ešte raz vrátil k neuznanému gólu: „Nemyslím si, že je to dobré,“ hovorí o pravidlách

sobota, 6. február 2016 19:08 | Autor: Dávid Lech

Hossa sa ešte raz vrátil k neuznanému gólu: „Nemyslím si, že je to dobré,“ hovorí o pravidlách
Hossa sa ešte raz vrátil k neuznanému gólu: „Nemyslím si, že je to dobré,“ hovorí o pravidlách | zdroj: © TASR

Marián Hossa sa v poslednom zápase svojho Chicaga Blackhawks strelecky presadil dvakrát. Jeden gól mu však neuznali. K tejto situácii sa už raz vyjadroval, no v rozhovore pre zámorský portál thescore.com sa ešte raz otvorene vyjadril k celej situácii. S pravidlami NHL nesúhlasí.

K celému incidentu došlo v 16. minúte zápasu. Marián Hossa poslal puk za chrbát brankára Domingueho, no po novinke zavedenej v ročníku 2015/2016 tzv. „Coach Challenge“ rozhodcovia prijali námietku trénera Arizony Coyotes a gól neuznali.

Tento verdikt poriadne rozčertil legendárneho kouča „jastrabov“ Joela Quennevillea, ktorý nemohol veriť vlastným očiam. Po dôkladnom prezretí situácie na kocke bol presvedčený, že gól uznaný bude. Nestalo sa tak a kouč obhajcov titulu „vybojoval“ pre svoj tím dvojminútové vylúčenie za nešportové správanie. Hossa sa ale nenechal znechutiť, v zápase si napokon na konto pripísal bilanciu 1+1 (Hossa si myslel, že rozhodca len vtipkuje. Pri druhom góle sa ho spýtal, či tento platí) a bol jedným z hlavných režisérov víťazstva na ľade Arizony v pomere 5:4 po predĺžení.

 

Portál thescore.com len nedávno zverejnil slová 37-ročného krídelníka k tejto situácii: „Neviem, čo sa bude diať v play-off, ak tu bude neustále prešetrovanie sporných situácií. No myslím si, že to nie je pre ligu dobré,“ nechal sa počuť rešpektovaný veterán, ktorý má za sebou už 17 plných sezón v NHL.

Opatrnejší vo vyjadreniach bol kanadský tréner Chicaga: „Myslím si, že pravidlá sú na mieste a sú potrebné. Každý má na situáciu svoj názor. Ide sa ďalej,“ povedal upokojený bývalý obranca, ktorý na lavičke Chicaga pôsobí od sezóny 2008/2009, počas ktorej vo funkcii vystriedal Denisa Savarda.

Aký máte názor na Coach Challenge vy? Myslíte si, že sú pre NHL prínosom alebo sa prikláňate na stranu Mariána Hossu, ktorý ich vníma negatívne?