Main Content

Hossa si myslel, že rozhodca len vtipkuje. Pri druhom góle sa ho spýtal, či tento platí

piatok, 5. február 2016 14:19 | Autor: Martin Gregor

Hossa si myslel, že rozhodca len vtipkuje. Pri druhom góle sa ho spýtal, či tento platí
Hossa si myslel, že rozhodca len vtipkuje. Pri druhom góle sa ho spýtal, či tento platí | zdroj: © TASR

Nebyť veľkého pochybenia rozhodcov Marián Hossa mohol v noci odohrať druhý trojbodový zápas sezóny. Hlavný arbiter však jeho prvý gól do siete Arizony nepochopiteľne neuznal.

V Arizone sa hral v noci skvelý hokej. Padlo 9 gólov, rozhodlo sa až v predĺžení. Hráči Chicaga mali vonku takmer domáce prostredie. ,,Úžasné. Bol to pre nás skoro ako domáci zápas,“ chválil Hossa fanúšikov Blackhawks, ktorí vycestovali za svojim tímom do Arizony.

Slovenskému útočníkovi k „dokonalému“ zápasu čosi chýbalo – uznanie regulárneho gólu, o ktorý bol nepochopiteľne ukrátený. Vraj preto, že sa dotkol hokejky brankára. Opakované zábery však jasne dokazujú, že gól platiť mal.

,,Bol som sklamaný a nemohol som tomu uveriť. Snažil som sa pred bránou a nemal som žiadny úmysel dotknúť sa brankára,“ opisoval pred novinármi inkriminovanú situáciu. ,,Najskôr som si mysel, že rozhodca vtipkuje,“ poznamenal.

Ešte viac než Hossu rozčúlila celá situácia trénera Blackhawks Joela Quennevillea. ,,Ešte som ho nikdy nevidel stáť na striedačke pred hráčmi,“ povedal v priamom prenose komentátor.

,,(Quenneville) to veľmi prežíval, ale to je jeho štýl. Proste ukázal, čo si myslí a že nesúhlasi s rozhodnutím rozhodcu,“ vysvetľoval Hossa jeho rozčúlené správanie po neuznanom góle. ,,Predtým sa pozrel (Quenneville) na obrazovku a povedal, mi že to bude na 100 percent gól. Potom vybuchol,” dodal slovenský útočník.

37-ročný slovenský veterán sa gólu aj tak dočkal. Presadil sa po krásnej individuálnej akcie od mantinela. Trošku provokačne sa potom pozrel na arbitra a spýtal sa, či tento gól už platí (viď. video).

,,Odohral skvelý zápas. Mal často puk na hokejke, napádal súperov, vyvíjal na nich tlak, bojoval o každý puk,” chválil rodáka zo Starej Ľubovne Trenčína Quenneville.  

Marián Hossa si na konto pripísal okrem gólu aj asistenciu. Celkovo má po 50 zápasoch tejto sezóny 27 bodov (9+18). Už len 5 presných zásahov ho delí od magickej 500-gólovej hranice.