Main Content

Spolupráca Khedira & Ancelotti môže pokračovať

pondelok, 1. február 2016 13:27 | Autor: Timotej Gašper

Spolupráca Khedira & Ancelotti môže pokračovať
Spolupráca Khedira & Ancelotti môže pokračovať | zdroj: © TASR

Ak by „Don Carlo“ ostal trénerom Realu Marid, v jeho kádri by ešte stále bol aj Sami Khedira, píše taliansky Tuttosport. Obaja však Španielsko v lete opustili, no už po roku sa opäť rysuje ich spolupráca v novom pôsobisku Carla Ancelottiho, v Bayerne Mníchov.

V roku 2015 bol Khedira na vrchole svojej kariéry, no pred MS 2014 v Brazílií bol takmer na odpis a nikto neočakával, žeby sa vtedy pohonný motor Realu dal dokopy. Rodák zo Stuttgartu ale vyvrátil všetky nepriaznivé správy a v Brazílií získal s Nemeckom titul. Od leta 2014 to však s Khedirom išlo pomaly dole z kopca. Nemca s tuniskými koreňmi začali trápiť časté zranenia, po ktorých sa len ťažko opäť dostával do základnej zostavy Pusiniek.

Nemecký reprezentant však nestratil podporu trénera Ancelottiho, ktorý vždy veril v jeho schopnosti. „Pokiaľ bol Sami fit, bol v perfektnej forme a vždy odohral skvelé zápasy, no zranenia si vzali krutú daň,“ hovorí Ancelotti.

V lete 2015 sa Khedira teda rozhodol Santiago Bernabeu opustiť a pripojiť sa k tímu talianskeho giganta Juventusu Turín. V kádri „Starej Dámy“ sa Sami opäť dostal do pravidelného zápasového kolotoča a ukázal svoje kvality. Tréner Allegri síce dostal z Khediru to najlepšie a počas jesene mu doprial aj slušnú porciu zápasov, no Nemec aj tak vzhliada k inému trénerovi.

"Je to vynikajúci profesionál, jeho taktické zručnosti sú niekedy až desivé. Čo ma ale na ňom najviac fascinuje, je jeho ľudská prirodzenosť. Dokáže sa rovnako pozhovárať a pomôcť všetkým hráčom v kádri od Cristiana Ronalda až po mladých hráčov „B“-tímu. Pripadá mi pozoruhodné, ako dobre zaobchádza a komunikuje s ľuďmi. Bayern si nástupcu vybral naozaj skvele, určite tam bude úspešný, "chválil svojho bývalého trénera v rozhovore pre plátok „Welt“.

Talianske média uvádzajú, že Ancelotti by teda už v lete mohol dotiahnuť Khediru do Mníchova za 15 miliónov eur. Ak by ale k tomuto obchodu naozaj došlo, musel by nový kouč vyriešiť jeden závažný problém, a to Samiho herné vyťaženie, pretože je všeobecne známe, že hustota hviezd stredu poľa je v Bayerne na tak vysokej úrovni, ako asi nikde inde na svete.