Main Content

V Bayerne Mníchov sa pripravuje letná revolúcia

piatok, 29. január 2016 13:20 | Autor: Jakub Vaverka

V Bayerne Mníchov sa pripravuje letná revolúcia
V Bayerne Mníchov sa pripravuje letná revolúcia | zdroj: © TASR

Ako je známe, po sezóne opustí Bayern Mníchov španielsky tréner Pep Guardiola a na jeho miesto príde Carlo Ancelotti. Talian podľa všetkého plánuje v metropole Bavorska veľké zmeny.

Pre španielskeho kormidelníka Pepa Guardiolu je to v Allianz Arene posledný polrok. To podčiarkuje aj zrejmá pasivita Bavorov na prestupovom trhu, Guardiola má svoj tím poskladaný tak ako chcel, preto posily na záver svojho pôsobenia v Nemecku kupovať nemieni a vzhľadom na kvalitu kádra FCB ani nemusí.

Novinári zo španielskeho portálu Fichajes.net však hľadia dopredu, leto v Mníchove by malo byť veľmi rušné. Príde nový tréner, uznávaný Carlo Ancelotti, ktorý dobyl Francúzsko s PSG, Anglicko s Chelsea, Taliansko s AC Miláno a Európu s Realom Madrid. V Bayerne budú jeho ambície len a len najvyššie, otázne však je, či bude spokojný s tímom, ktorý po svojom predchodcovi nájde.

Podľa dostupných informácií sa chystá obmena kádra úradujúceho nemeckého šampióna. So svojou pozíciou nie je spokojný stopér Mehdi Benatia, ktorý prišiel z AS Rím, má nepopierateľné kvality, no nedostáva toľko príležitostí, ako by si prial. Špekuluje sa, že by sa mohol vrátiť do talianskej Serie A. Stále viac sa objavujú správy o možnom odchode poľského kanoniera Roberta Lewandowskeho do kráľovského veľkoklubu Realu Madrid, avšak Biely Balet nebude môcť v lete nakupovať nových futbalistov. V prípade Lewyho odchodu do Španielska by opačným smerom mohol putovať kanonier Karim Benzema, ktorého Ancelotti pozná práve z pôsobenia v Los Blancos.

Prekvapivý odchod môžeme vidieť v podaní Arjena Robbena. Holandský rýchlik nie je spokojný s nízkym vyťažením, chce hrávať častejšie. Navyše, bývalý hráč Chelsea či Realu Madrid vyhral s Bayernom Mníchov všetko, čo mohol, preto sa špekuluje, že hľadá novú výzvu. Naopak, smerom do Mníchova by mohli prísť Marco Reus  z Borussie Dortmund, ktorého vraj Bavori sledujú už dlhšie obdobie a v hre je aj argentínsky kanonier Gonzalo Higuaín, ktorému sa darí strelecky v drese SSC Neapol.