Main Content

Z kaluže do blata. Valdésa odmietajú aj noví spoluhráči v Standard Liége

utorok, 26. január 2016 10:44 | Autor: Timotej Gašper

Z kaluže do blata. Valdésa odmietajú aj noví spoluhráči v Standard Liége
Z kaluže do blata. Valdésa odmietajú aj noví spoluhráči v Standard Liége | zdroj: © TASR

Trápenie Victora Valdésa na Old Trafforde skončilo. Bývalá hviezda FC Barcelona však ani v novom pôsobisku nemá na ružiach ustlané. Po príchode do Standardu de Liege dostal „Vic“ hneď prvú tvrdú ranu.

Victor Valdés zverejnil v pondelok ráno prvú fotku z nového klubu, ktorým sa stal belgický Standard de Liege. „Som veľmi hrdý, že môžem byť súčasťou tohto klubu!“ Ďakoval vykúpeniu z pekla nazývaného Old Trafford španielsky brankár.

Bývalý reprezentant „La Roji“ sa pridal k United v januári 2015, no počas dvanástich mesiacov v Anglicku odohral za prvý tím „Red Devils“ len dva zápasy, keďže sa mu pochopiteľne nepodarilo vytesniť z bránky Davida de Geu a po novom ani Sergia Romera.

To by ale aj tak nebol jeho jediný problém, pretože ak by sa aj Valdés formou dotiahol na klubových kolegov, nehral by kvôli trestu od van Gaala. Ako je známe, holandský kouč sa s hráčmi nemazná a za porušenie pravidiel ich tvrdo trestá. Kauzu Valdés a van Gaal vyhrotil fakt, že Španiel odmietol dlhodobejšie chytať za tím Manchestru United do 21 rokov. To znamenalo, že Valdés sa ocitol vykázaný z prvého tímu a posledných šesť mesiacov musel trénovať sám.

Vyzeralo to, že všetkému zlému je koniec a v Belgicku bude Valdés opäť považovaný za legendu, no dopadlo to presne naopak.

Hráč Standardu, Mathieu Dossevi, verejne spochybnil ako Valdesove kvality, tak aj jeho angažovanie. "Samozrejme, Valdés je skvelý hráč. Ale ja som vážne zvedavý, či ho skutočne náš klub potrebuje. Ja osobne si to nemyslím."

,,Máme fantastického brankára Guillaumea Huberta. On je naozaj skvelý. Guillaume vykazuje brilantnú formu a celý tím bude stáť za ním! Len vďaka nemu máme šancu dostať sa až do finále národného pohára! Tak prečo preboha ho chceme nahradiť?!,“ povedal rozhorčený 27 ročný krídelník pre The Mirror.