Main Content

Je spojenie Pep Guardiola - Manchester United reálne?

piatok, 22. január 2016 14:15 | Autor: Jakub Vaverka

Je spojenie Pep Guardiola - Manchester United reálne?
Je spojenie Pep Guardiola - Manchester United reálne? | zdroj: © TASR

Budúcnosť španielskeho trénera Pepa Guardiolu je stále neznáma. Aktuálny kouč Bayernu Mníchov má hneď niekoľko ponúk, jedným z najhlavnejších záujemcov o jeho služby ej anglický gigant Manchester United.

Pep Guardiola koncom minulého roka oznámil, že po konci prebiehajúceho ročníka skončí na lavičke Bayernu Mníchov. S trénovaním prestať neplánuje, preto už polroka pred jeho odchodom z Nemecka prichádzajú rôzne špekulácie. Samotný kouč pred časom vyhlásil, že veľké lákadlo je preňho hlavne anglická Premier League: „Možno bude trvať až dva roky, kým budem trénovať nejaký tím v Anglicku. Som veľmi rád za moje skúsenosti z Mníchova, budem tu naplno pracovať až do poslednej minúty. Potom odídem domov a pozriem sa, či je odchod do Anglicka reálny alebo nie. Ak nebude, tak sa neuskutoční.“

Francúzsky denník L´Equipe prišiel vo štvrtok so správou, podľa ktorej niekdajší kouč FC Barcelona začal rokovať s predstaviteľmi Manchestru United. Red Devils nie sú spokojní s prácou holandského kormidelníka Louisa Van Gaala, pod ktorým budú mať Diabli veľký problém postúpiť do vytúženej Ligy majstrov. K nedôvere v služby LVG prispieva fakt, že bývalý tréner holandskej reprezentácie nemôže v januárovom prestupovom období priviesť žiadne nové posily, vedenie klubu si to neželá. S touto správou prišiel portál 101greatgoals.com odvolávaný na ďalšie britské médiá. United sa údajne pripravujú na letný Van Gaalov odchod.

Medzinárodný portál Goal.com pre zmenu informuje, že správy o rokovaniach Guardiolu a Manchestru United sú nepravdivé, i keď neuviedol žiaden konkrétny zdroj. Tím z Old Traffordu špekulácie spojené s Guardiolom oficiálne nekomentoval. Z radov spomínaného L´Equipe informáciu do sveta vypustil novinár Thierry Marchand, podľa ktorého zdrojov sa mal Pep Guardiola počas minulého týždňa stretnúť v hlavnom meste Francúzska s predstaviteľmi 20- násobného anglického majstra. Dodajme, že veľký záujem o podpis zmluvy s úspešným španielskym trénerom majú aj Manchester City a Chelsea.