Main Content

Manchester United pripravený siahnuť po Cavanim

piatok, 22. január 2016 10:20 | Autor: Timotej Gašper

Edinson Cavani
Edinson Cavani | zdroj: © TASR

Uruguajský snajper to nemá v drese PSG ľahké a už dlhšie sa klebetí o jeho odchode. ESPN.com prišlo so správou, podľa ktorej sa Cavani blíži k prestupu do United, ktorí si už na útočníka vraj vyčlenili aj požadovanú sumu.

Situácia je jasná, United potrebuje nový gólostroj a Cavani zas hrať celé zápasy na svojej obľúbenej pozícií. Toto ale nieje prvýkrát, čo sa „Red Devils“ snažia zlákať uruguajský klenot do svojich radov. Prvé špekulácie sa objavili ešte v roku 2013, kedy United trénoval David Moyes. Vtedy sa ale Cavani rozhodol pre prestup z Neapolu do Parížu Saint-Germain.

Zatiaľ čo sa United trápi a každý týždeň sa zubami-nechtami snaží pozbierať body, Cavani prežíva v Ligue 1 dobré obdobie. Uruguajský reprezentant dal vo svojich 122 zápasoch v drese PSG slušných 69 gólov a na ďalších 10 prihral. Povráva sa, že ak by uruguajský reprezentant skutočne odišiel na Old Trafford, jeho cena by mohla byť aj vyššia ako 40 miliónov libier.

Tréner PSG, Laurent Blanc, v nedávnom rozhovore prehlásil: „Ľudia si myslia, že som Edinsona podcenil. Nieje to vôbec pravda, pokiaľ budem ja trénerom PSG, budem sa snažiť udržať ho v klube šťastným.“

Legenda francúzskeho futbalu ostro dodala: "Samozrejme nie som tu nato, aby som niekoho prosil na kolenách. Ja musím ukázať výsledky a tie dosiahnem výhrami. Všetko sú tu profesionálni hráči, ktorí nikdy nemajú problém zmeniť cez polčas taktiky či rozostavenie. Je jasné, že som ich kouč a vždy ich podporujem, ale ide o tímový výkon, nie o potešenie jednotlivca. Nemôžem si dovoliť riskovať prehru len preto, aby si každý zahral."

Média išli Blanca roztrhnúť pre minulý ťah, kedy nechal Cavaniho počas prípravného duelu proti Interu v katarskej Dohe len na lavičke. „Potreboval som vtedy defenzívneho záložníka a nie ofenzívneho hráča. Bol to predsa len prípravný zápas, myslím, že Edinson je herne vyťažený až až.“

Podľa správ ESPN.com sa vraj Cavani odchodu na Ostrovy nebráni, no tréner Blanc srší optimizmom a verí v zotrvanie uruguajskej superstar v hlavnom meste Francúzska.