Main Content

Prestupový cieľ Man City Julian Weigl poslal záujemcom jasnú odpoveď

pondelok, 18. január 2016 10:43 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupový cieľ Man City Julian Weigl poslal záujemcom jasnú odpoveď
Prestupový cieľ Man City Julian Weigl poslal záujemcom jasnú odpoveď | zdroj: © TASR

Defenzívny stredopoliar Borussie Dortmund Julian Weigl má len 20 rokov, no už teraz sa o jeho služby bijú európske veľkokluby. Hlavným favoritom na jeho získanie bol Manchester City, ale anglický vicemajster zrejme vyjde naprázdno.

Julian Weigl, rodák z nemeckého Bad Aiblingu, dostal v prebiehajúcom ročníku v prvom tíme Borussie Dortmund šancu v 29 zápasoch, v ktorých sa mu síce nepodarilo skórovať, ale prihral na 1 presný zásah. Tréner BVB Thomas Tuchel mu verí a pokračuje vo filozofii svojho predchodcu Jurgena Kloppa, ktorý taktiež dbal na dostatok príležitostí pre mladých futbalistov.

Pred niekoľkými dňami sme mali v britskej a nemeckej tlači možnosť čítať špekulácie spojené s Weiglom, o jeho služby má mať eminentný interes vicemajster Premier League Manchester City. Citizens sú ochotní za vychádzajúcu nemeckú hviezdičku zaplatiť oveľa vyššiu čiastku, ako je uvádzaných sedem miliónov eur na portáli transfermarkt.com.

Defenzívny stredopoliar, ktorý na ihrisku počas zápasov odrobí veľké percent nenápadnej, no nevyhnutnej práce má v Signal Iduna Parku kontrakt do konca ročníka 2018/2019 a podľa svojich slov ho hodlá naplniť.

„Skutočne sa nechystám opustiť Borussiu Dortmund. Nie je to pre mňa reálna možnosť. Môžem akurát zdôrazniť, že do roku 2019 som zmluvne viazaný a mám dostatok času,“ cituje Julianove slová z nemeckého denníka Bild portál 101greatgoals.com.

Podľa správ z denníka Bild je Weiglov odchod v januárovom prestupovom období do Manchestru City, či do iného tímu zvučného mena prakticky vylúčený. 20- ročný futbalista potrebuje predovšetkým pravidelne nastupovať, čo by mu v nabitejšej zostave zrejme dopriate nebolo.