Main Content

Juventus chce poraziť gigantov v boji o belgický talent

piatok, 15. január 2016 15:40 | Autor: Timotej Gašper

Juventus chce poraziť gigantov v boji o belgický talent
Juventus chce poraziť gigantov v boji o belgický talent | zdroj: © TASR

Podľa britského plátku Goal.com je taliansky majster Juventus Turín pripravený do svojich radov priviesť mladú nádej belgického futbalu, Youriho Tielemansa.

„Bianconerri“ sledovali vývoj Tielemansa už dlhšiu dobu a teraz sú pripravený poslať do Bruselu oficiálnu ponuku, ktorá má predstavovať sumu 15 miliónov eur. Ak sa ale Youri nestane hráčom Juve túto zimu, má sa tak stať nasledujúce leto, informuje Goal.com.

Nebude to však jednoduchý boj. O stredopoliara Anderlechtu sa vo veľkom zaujíma aj PSG, ktoré podľa viacerých zdrojov už rokuje s belgickým klubom o potencionálnom prestupe.

No Parížania nie sú jediní súperi. Youri Tielemans má byť jedným z hlavných prestupových terčov aj britských gigantov Manchestru United a Chelsea.

Osemnásťročný belgický reprezentant má však kontrakt až do leta 2020 a klubové vedenie Anderlechtu sa vyjadrilo, že ak bude o Tielemansa veľký záujem, jeho cena bude minimálne 30 miliónov eur, čiže je veľmi otázne, či sa klub vôbec bude zapodievať ponukou Juventusu, ktorá má byť presne o polovicu menšia.

O kluboch ako Chelsea, Real Madrid či Paríž Saint-Germain je známe, že nemajú problém za hráča doplatiť kľudne aj 10-15 miliónov eur, čo by v Tielemansovom prípade mohlo hrať veľkú rolu. Posledné informácie však vravia, že Realu Madrid ostáva posledná možnosť na kúpu hráčov, kým sa mu začne prestupový ban. Je teda diskutabilné, či madridské „pusinky“ vyvinú o mladíka vôbec záujem.  

Tielemans debutoval za Anderlecht v sezóne 13/14, kedy mal len 16 rokov.