Main Content

Sylvestr bojuje o Euro, našiel si klub s hviezdnym trénerom

štvrtok, 14. január 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

Sylvestr bojuje o Euro, našiel si klub s hviezdnym trénerom
Sylvestr bojuje o Euro, našiel si klub s hviezdnym trénerom | zdroj: © TASR

Včera zmenil počas tejto zimy dres druhý člen širšieho kádra našej reprezentácie. Jakub Sylvestr bol v Norimbergu odstavený na vedľajšiu koľaj, preto si našiel nový klub, čím sa udržal v hre o Euro.

Postupne začínajú v zimnom prestupovom období meniť kluby aj členovia našej reprezentácie. Z jej širšieho kádra zmenil v zime klubovú adresu ako prvý Lukáš Pauschek. Ten skončil hosťovanie v Bohemianse 1905 Praha, lenže nevrátil sa do Sparty, ale prestúpil do Mladej Boleslavi, ktorú trénuje Karel Jarolím. Ten ho ešte v Slovane vytiahol z dorastu do prvého mužstva a Pauschek hneď pomohol svojimi výkonmi belasým k titulu.

Druhým členom širšieho kádra Jána Kozáka, ktorý zmenil v zime klub, je zhodou okolností ďalší odchovanec Slovana Jakub Sylvestr. Ten na jeseň nastúpil za Norimberg iba na tri ligové zápasy a dokopy odohral len 36 minút. Bolo to o to prekvapujúcejšie, že v minulej sezóne bol najlepším strelcom mužstva a tiež jeho najproduktívnejším hráčom s bilanciou 9+5. Tréner ho ale nepochopiteľne odpísal, čo si samotný hráč nevedel vysvetliť.

Aj preto si hľadal nové pôsobisko, no a podľa predpokladov si ho našiel v druhej bundeslige, kde si vybudoval skvelé meno, veď v sezóne 2013/14 sa stal dokonca aj jej najlepším strelcom ešte vo farbách Aue. Sylvestr bude počas jarnej časti hosťovať v Paderborne, ktorý bojuje o záchranu, pričom len pred rokom vypadol z najvyššej nemeckej súťaže. Jeho trénerom sa stal v októbri legendárny Stefan Effenberg, ktorý na adresu nášho útočníka pre klubový web povedal: „Jakub je veľmi pohyblivý útočník, ktorý má nos na góly. Je to tímový hráč a môže nám pomôcť víťaziť.“

Ak bude Sylvestr pravidelne hrávať a tiež dávať góly, ešte môže zamiešať kartami v boji o záverečnú nomináciu do Francúzska.