Main Content

Lewandowskeho láka Anglicko, píše independent.uk

streda, 13. január 2016 09:21 | Autor: Timotej Gašper

Lewandowskeho láka Anglicko, píše independent.uk
Lewandowskeho láka Anglicko, píše independent.uk | zdroj: © TASR

Útočník Bayernu Mníchov, Robert Lewandowski, premýšľa nad odchodom z Nemecka s víziou vyskúšať si ostrovný futbal. S touto správou prišiel britský Independent.uk.

Kariéra jedného z najlepších poľských futbalistov by už v lete mohla nabrať zaujímavý spád. Ešte pred pár rokmi bol Lewandowski v kádri Borussie Dortmund ako mladé ucho, no tréner Klopp a dávka futbalového nadania z neho spravili superhviezdu. „Lewy“ lákal pozornosť dlho, no keď na jar 2013 nastrieľal Realu Madrid v semifinále Ligy majstrov 4 góly, nikto nepochyboval, že patrí medzi elitu.

Počas sezóny 2013/2014 Robert oznámil, že nepredĺži svoj kontrakt v Dortmunde, záujem okamžite prejavili aj také kluby ako Manchester City, Chelsea či Real Madrid. Lewandowski však ešte necítil, že je čas opustiť Nemecko a zvolil odchod do Bayernu Mníchov. Počas prvej sezóny v drese Bavorov síce Lewandowski nepredviedol nič neuveriteľné, no jeho 25 gólov vo všetkých súťažiach bolo určite postačujúcich.

Do tohto ročníka vstúpil Robert LewanGOALski ozaj parádne. Za zmienku určite stojí jeho 5 gólové predstavenie proti Wolfsburgu, či hetrik proti Záhrebu v Lige majstrov. V tejto sezóne odohral „Lewy“ zatiaľ za Bayern 26 zápasov, počas ktorých dokázal poľský kanonier streliť 23 gólov a pridať aj 4 asistencie. Podľa jeho slov zažíva najlepšie časy svojej doterajšej kariéry: „Cítim sa skvele, tímu sa darí. Som rád, že mám takú formu no pred sebou máme ešte veľa, veľa tvrdej práce“.

V posledných dňoch sa však na internete objavili správy plátku Independent.uk, podľa ktorých sa Robert chce vo svojej kariére posunúť ďalej, k čomu by mu mal pomôcť odchod do Anglicka. Ak ide o Lewandowskeho, asi by sa nenašiel veľkoklub, ktorý by ani neuvažoval o jeho angažovaní. Ak by sa teda rozhodol pre Britániu, záujem hlásia hneď traja giganti, ktorí nemajú problém položiť na stôl minimálne 70 miliónov libier.

Manchester United, Manchester City a Chelsea sú braní ako hlavní uchádzači o služby bavorskej superstar v prípade, že sa Poliak nerozhodne ostať v Mníchove.

Ak sa Lewandowski naozaj rozhodne pre novú výzvu, kluby z Premier League budú musieť čeliť silnej konkurencii zo strany španielskych gigantov Realu Madrid a Barcelony. „Lewyho“ zmluva má platnosť do júna 2019, čo jeho potencionálne predajnú sumu o dosť navyšuje a mohla by sa teda vyšplhať až na 85 miliónov libier.

Možný odchod Lewandowskeho však nemožno nijak odsudzovať, má 27 rokov, za sebou skvelé roky v Nemecku a pre sebou ešte minimálne 6 rokov na najvyššej úrovni, tak načo má poľský reprezentant čakať? Ak ostane v Bayerne, určite neupadne do zabudnutia, no je známe, že snom každého futbalistu je hrať v kluboch ako Real Madrid alebo Manchester United.