Main Content

FOTO: Netradičný ,,teambuilding'' Mainzu. Teplo vymenili za mrznutie v horách

piatok, 8. január 2016 15:08 | Autor: Timotej Gašper

FOTO: Netradičný ,,teambuilding'' Mainzu. Teplo vymenili za mrznutie v horách
FOTO: Netradičný ,,teambuilding'' Mainzu. Teplo vymenili za mrznutie v horách | zdroj: Twitter, Instagram

Zatiaľ čo ostatné bundesligové kluby trávia zimnú prestávku zväčša niekde v príjemnom teple, tréner Mainzu 05 Martin Schmidt sa rozhodol utužiť kolektív hráčov nezvyčajným spôsobom. Vzal ich na hory.

Klasické zimné sústredenei vymenil tréner Schmidt za výstup na horu v nadmorskej výške 2700 metrov. 48-ročný kouč kvôli tomu odcestoval so svojimi zverencami do rodného Švajčiarska, kde si v kantóne Valais na jednu noc rozložili tréningový kemp.

V dedine sa hráči a realizačný tím vybavili horskou technikou a v zajatí snehu začali svoj výstup. Po dosiahnutí stanoveného miesta nasledovalo rozloženie tábora a noc v nadmorskej výške nášho Lomnického štítu. Tomu sa vraví ozajstný teambuilding.

Po ukončení vysokohorského sústredenia nasleduje pre futbalistov Mainzu presun do o čosi príjemnejšieho prostredia, konkrétne do slnečnej španielskej Marbelly.

Mainzu po sedemnástich jesenných kolách patrí v tabuľke bundesligy 8. priečka s 5-bodovým mankom na štvrté miesto zaručujúce účasť v predkole Ligy majstrov.