Main Content

Hviezdy, ktoré môže priviesť Ancelotti do Mníchova

štvrtok, 7. január 2016 13:11 | Autor: Timotej Gašper

Hviezdy, ktoré môže priviesť Ancelotti do Mníchova
Hviezdy, ktoré môže priviesť Ancelotti do Mníchova | zdroj: © TASR

Už dlhšie je známe, že po sezóne Guardiolu v Mníchove vystrieda Carlo Ancelotti. Taliansky tréner, ktorý v minulosti trénoval Real Madrid, Paríž Saint-Germain, Chelsea, či AC Miláno, v každom z týchto klubov nadviazal spoluprácu s výnimočnými hráčmi. Povráva sa, že by niektorých z nich dokázal už v lete dotiahnuť na rieku Isar.

Raphael Varane
Carlo Ancelotti dal mladému obrancovi v Reale dôveru a tá by sa mu teraz mohla vyplatiť. Varane však nieje na listine prianí Bayernu Mníchov nováčikom. Bavori sa ho pokúšali získať v lete 2015, no klub z Madridu prestup mladej nádeje Francúzska zamietol a Mníchov vyšiel z tohto obchodu naprázdno.

Javier Pastore
Carlo Ancelotti prilákal argentínskeho futbalistu z talianskej Serie A do Paríža v roku 2012. Pastore patril medzi Ancelottiho obľúbencov, no aktuálne hrá v PSG len druhé husle. Pre univerzálneho stredopoliara respektíve krajného záložníka by prestup do Bayernu Mníchov bol akýmsi vykúpením, no je otázne, ako by sa Javier popasoval s bavorskou konkurenciou na jeho poste. Carlo Ancelotti by určite rád opäť spolupracoval práve s Pastorem a preto je argentínsky futbalista už akousi očakávanou letnou posilou Bayernu Mníchov.

Isco
V roku 2013 zlákal Carlo Ancelotti do Madridu jeden z najväčších talentov. V tej dobe však mladému Iscovi patrilo v Malage miesto najväčšej hviezdy a preto sa jeho rozhodnutie prestúpiť do Realu dosť kritizovalo. V súčasnej dobe patrí Iscovi v Reale Madrid veľmi nejasný status, pretože Španiel nemá na Bernábeu isté miesto v zostave a veľakrát sa musí uspokojiť s lavičkou. No ani v Mníchove by to pravdepodobne nemal jednoduché. Pre Iscov príchod by Bavori museli jedného zo záložných klenotov predať, ale to sa podľa slov Karla-Heinza Rummeniggeho, v Mníchove nerobí.

Toni Kroos
A prečo nie? Toni Kroos nestrávil v Reale Madrid zase takú dobu, aby sa mu ťažko odchádzalo. Po iba dvoch rokoch by Kroos teda mohol opustiť Španielsko a vrátiť sa do Nemecka, kde by samozrejme opäť pracoval so svojim veľkým učiteľom, Carlom Ancelottim. Vo futbalovom svete sme už neraz boli svedkami veľkých návratov, pretože ako sa hovorí: Stará láska nehrdzavie.

Zlatan Ibrahimović
Nie až tak nemožné. Bláznivé prestupy sa dejú takmer každé prestupové obdobie, no prestup Zlatana do Bayernu by mohol byť najväčším z nich. "Ibra" má za sebou roky v Miláne, Barcelone či aktuálne v Paríži, no nikdy sa mu nedostalo k triumfu v Lige majstrov. V klube nemeckého rekordéra by to možno šlo o čosi ľahšie. Okrem toho, Bayern nemá v kádri vážnu alternatívu na post Roberta Lewandowskeho. Carlo Ancelotti trénoval Ibrahimoviča už v Paríži aj v Miláne a preto je možné, že „Don Carlo“ bude svojho učeníka lákať za spoluprácou aj tretíkrát.