Main Content

NBA bude mať možno svoje ,,Winter Classic''

streda, 6. január 2016 12:10 | Autor: De Fa

NBA bude mať možno svoje ,,Winter Classic''
NBA bude mať možno svoje ,,Winter Classic'' | zdroj: © TASR

Tím Bostonu Celtics mali viesť predbežné jednania s vedením ligy o možnosti odohrať oficiálny NBA zápas „pod holým nebom“ konkrétne na Fenway Parku.

„Dal som sa na to nahovoriť. Páči sa mi táto myšlienka,“ potvrdil túto špekuláciu prezident Rich Gotham pre ESPN.

„Myslím si, že ak môžete nájsť spôsob, ako nejako odlíšiť hru a urobiť z nej zábavu pre fanúšikov, je to skvelá vec. A Winter Classic je presne o tom. Aj keď Fenway je spájaný s inými udalosťami, ako je baseball, robilo by to túto udalosť viac špeciálnou pre ľudí a fanúšikov. Myslím si, že ak by sme to dokázali bolo by to skvelé. A taktiež pre mňa, moja práca si vyžaduje praktickosť, takže nemôžem myslieť na prekážky.“

Najväčšie problémy pri origanizácii podujatia možu spôsobiť počasie a termín. Celtics nemôžu hrať zápasy vonku počas zimy, keďže v Bostone panuje počas zimy „európske“ počasie. Najlepší termín pre jeho tím by bol ku koncu októbra alebo začiatkom apríla, kedy by sa však tieto termíny bili s domácimi zápasmi Red Sox.

Podobná myšlienka už bola zrealizovaná skôr, a to tímom Phoenix Suns, ktorý odohral predsezónne zápasy v rokoch 2008-2010 na tenisovom štadióne v Palm Springs.