Main Content

FOTO: Nike predstavilo nový model. Prichádzajú Kyrie 2 Inferno

nedeľa, 3. január 2016 14:28 | Autor: De Fa

FOTO: Nike predstavilo nový model. Prichádzajú Kyrie 2 Inferno
FOTO: Nike predstavilo nový model. Prichádzajú Kyrie 2 Inferno | zdroj: © TASR

Na prelome rokov 2015/16 uzreli svetlo sveta nové tenisky od Nike, model Kyrie 2 s označením „Inferno“.

Jedná sa o veľmi podarený kúsok, ktorému pestrofarebné prevedenie navrhol Leo Chang - dvorný dizajnér kolekcie ďalšieho skvelého basketbalistu Kevina Duranta a Design Director pre Nike basketball kolekcie.

Táto edícia bola venovaná pre rozohrávača Clevelandu Cavaliers, ktorý podľa vízie autora „posúva hranice Sira Isaaca Newtona a jeho zákonitosti pohybu“.

Keď to zhodnotíme celkovo, tenisky obsahujú prvý krát na svoj druh zakrivenú medzi podrážku a podošvu s cieľom zlepšiť kvalitu intenzity priľnavosti a náhlej zmeny pohybu.

Pre lepšie vysvetlenie tohto unikátneho nápadu prispel aj jeho autor John Brenkus (v rozhovore pre ESPN Sport Science), v ktorom hovorí: “Irving pri svojom pohybe tlačí do drevenej palubovky silou 770 libier pod 40 stupňovým uhlom, čo vysvetľuje aj zakrivenie povrchu tenisky ako jedného celku. Doplnené sú pružnosťou, trakčným vzorom a páskovaným systémom, ktorý poskytuje väčšie pohodlie a schopnosť lepšie reagovať na dopad päty pomocou prvku Zoom Air.“

Ladený do farieb, ktoré hneď padnú každému do oka - nájdete toto prevedenie pod značkou „Inferno“ dostupný na novo zavedenom modely od Nike, ktorý mal premiéru 1.januára 2016. Model Kyrie 2 je už dostupný v základnom prevedení a postupne až do 2. februára budú vychádzať ďalšie farebné prevedenia.