Main Content

Curry vraj ubližuje basketbalu a ďalšie zaujímavosti z NBA

nedeľa, 3. január 2016 11:22 | Autor: De Fa

Curry vraj ubližuje basketbalu a ďalšie zaujímavosti z NBA
Curry vraj ubližuje basketbalu a ďalšie zaujímavosti z NBA | zdroj: © TASR

Vo svetle reflektorov NBA sa odohralo viacero zaujímavosti, o ktorých by ste mali vedieť. A netýkali sa len rekordov, hoci viacerí ich v posledných dňoch prekonali.

Larry „The Legend“ Bird nedávno oponoval na vyhlásenie Marka Jacksona --- bývalého trénera Stephena Curryho --- ktorý v jednom z komentárov prehlásil, že “Curry ubližuje basketbalu“. Bird sa Curryho zastal a reagoval, že ak Curry niečo robí, tak to je práve podpora tejto hry u mladých hráčov. Tvrdiac, že mladých hráčov vždy fascinuje trojková streľba. „Myslím si, že Mark má rád Stepha Curryho. Avšak ak hocikde vojdete do telocvične, a ak sú tam niekde decká, všetky sa snažia strieľať trojky. To je fakt, ktorý som spozoroval za posledné roky, keď som vstupoval do telocviční. Nevidím však na tom nič zlé,“ Bird ďalej dodal: „Len si myslím, že Steph je z najväčšou pravdepodobnosťou v súčasnosti najlepší hráč a šampión. Jeho tím sú skutoční šampióni. Pretože ak vyhráte titul a potom zahájite sezónu s bilanciou 28-1, to je naozaj špeciálne!“ (zdroj: SLAM)

V tieni rozbehnutých úradujúcich šampiónov z Golden State Warriors zaznamenali ďalší horúci ašpiranti na titul zo San Antonia Spurs už 19 domácu výhru v rade v novej sezóne. Dostali sa tak na tretiu priečku v histórií NBA západnej konferencií, pričom na pokorenie absolútneho rekordu im chýba ešte úspešne zdolať na svojej palubovke 8 súperov. Rekord 26-0 drží ešte zo sezóny 1977-78 tím Portland TrailBlazers, na spadnutie je však druhá priečka, ktorú drží tím Houston Rockets zo sezóny 1985-86 a to s bilanciou 20-0. (zdroj: ESPN)

LeBron James pred nedávnom opäť prepisoval historické tabuľky a posunul sa na 17. miesto v počte bodov dosiahnutých v základnej časti. Zanechal tak za sebou ďalšiu legendu Alexa Englisha, ktorý držal túto priečku s 25.613 bodmi. Keď už sme pri prepisovaní historických tabuliek, bol by hriech nespomenúť Dirka Nowitzkiho, ktorý „mútil vody“ v poprednej Top10 a dokázal sa dostať už na šieste miesto (p.a. momentálne má na konte už 28.650 bodov), z ktorého zosadil Shaqa O´Neala.

Karl-Anthony Towns dokázal v priebehu svojej nováčikovskej sezóny zaznamenať šiesty krát zápas, ktorý skončil s bilanciou min. 25 bodov a 10 doskokov. Túto métu dosiahol viac krát ako všetci ostatní nováčikovia dokopy za predchádzajúce dve sezóny. (zdroj: ESPN)

John Wall pred nedávnom prežil skvelé obdobie, keď dokázal zaznamenať minimálne 25 bodov – 10 asistencií – 5 doskokov v troch po sebe idúcich zápasoch. Za posledných 30 rokov len jeden hráč dokázal zaznamenať dlhšiu sériu zápasov s takýmito číslami. Samozrejme ako sa hovorí, že skoro za každým rekordom hľadaj Jordana, tak tomu sa to podarilo dosiahnuť v desiatych po sebe idúcich zápasoch ! (zdroj: NBA)